Počivalšek (še) ne gre v poslanske klopi – TOPNEWS.si

Počivalšek (še) ne gre v poslanske klopi

Počivalšek (še) ne gre v poslanske klopi

Izvršni odbor SMC je po neuspešnem poskusu koalicije za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča razpravljal o možnih scenarijih. Ena od možnosti je vrnitev prvaka SMC Zdravka Počivalška v DZ, čeprav si ga poslanci SMC bolj želijo na mestu gospodarskega ministra. Kot so sporočili s SMC, so se pogovarjali o tej možnosti, a to odpira vrsto vprašanj, ki jih je treba pretehtati.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost je izvršni odbor stranke razpravljal o trenutni politični situaciji in ohranjanju politične stabilnosti za zajezitev epidemije in uspešno gospodarsko okrevanje: “Glede tega so se članice in člani pogovarjali tudi o možnosti, da bi se predsednik Zdravko Počivalšek vrnil med poslance, kar sicer odpira vrsto vprašanj, ki jih je treba pred tem dobro preučiti in pretehtati”.

Kot so poudarili, je pomembno namreč upoštevati tudi pozive predstavnikov gospodarstva, ki si želijo nadaljevati sodelovanje z Zdravkom Počivalškom kot ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vodstvo stranke bo zato pred dokončno odločitvijo v prihodnjih dneh pretehtalo različne argumente in vsa odprta vprašanja v zvezi s tem, so sklenili.

 

COMMENTS

Wordpress (0)