(VIDEO) Milanović obtožil Plenkovića, da je terminalno nesposoben – TOPNEWS.si

(VIDEO) Milanović obtožil Plenkovića, da je terminalno nesposoben

(VIDEO) Milanović obtožil Plenkovića, da je terminalno nesposoben

Predsednik sosednje Hrvaške Zoran Milanović in predsednik vlade Andrej Plenković nadaljujeta medsebojni spor v javnosti, v katerem vse manj izbirata besede.

Plenković Milanoviću očita sovražen govor, njegove objave na Facebooku pa je označil za usedlino družbenih omrežij.

Repertoar s Pantovčaka sega od piflarjev in kretenov do obtožb premierja, da je terminalno nesposoben.

Predsednik Zoran Milanović se je včeraj znova odzval na trditve Andreja Plenkovića in vodje SDSS ter poslanca Milorada Pupovca, za katerega je dejal, da je na Hrvaškem “bolj zaščiten kot panda v newyorškem živalskem vrtu”, medtem ko je za premierja dejal, da je “škodljivec”.

Na sprejemu ob obletnici smrti prvega policista v domovinski vojni Josipa Jovića in 30. obletnici akcije “Plitvice” je Milanović podelil odlikovanja, nato pa nagovoril občinstvo in medije.

Glede polemike s premierjem Plenkovićem in Pupovcem, ki traja že dneve, Milanović trdi, da ima veliko več izkušenj kot, kot je dejal, nekateri piflarji. Zlasti je dodal, da so mu najljubši ljudje, ki so “dramma queens in igrajo žrtve”.

“Ljudje v črnih majicah niso kričali pred elitno hišo v elitni zagrebški soseski, ampak pod mojim oknom. Pupovac je bolj zaščiten od pande v newyorškem živalskem vrtu,” je dejal Milanović.

Povedal je še, da je Pupovac “neiskren in laže”, prepis pogovora z njim pa je objavil na “udbaški način”.

“Cilj manipulacije je bil, da zaščiti sebe. Glede pritiska poslancev pa je dejal, da jih lahko pritiska tudi sam z argumenti,” je dejal.

Za Zlato Đurđević, ki je kandidirala za predsednico vrhovnega sodišča, kar je bil neposredni razlog za to polemiko, je dejal, da je bila ona njegova izbira in predlog, a ne edina oseba, ki bi lahko to delo opravila.

“To je tipičen poskus kompromisa, da bi Pupovac zdaj kot mali jagenček rekel, da želi, da se to čim prej ustavi. Nisem začel, za poslance parlamenta nisem dejal, da so panji, niti se nisem z njimi pretepal v parlamentu., je dejal Milanović, poroča zagrebški Jutarnji list.

O premierju Plenkoviću je dejal tudi, da je “dokončno nesposoben” in da ga je, kot je dejal, “šparal” leto dni in podpiral vladno politiko.

Dodal je še, da je ministra za zdravje Vilija Beroša obnorela situacija, v katero ga je pripeljal premier.

“Medica zdravil ne dostavlja, zase pa pravi, da ni računovodja. On je nič…”, je dejal Milanović in dodal, da je, kot je dejal, to stopnja amaterizma v vladi.

Izjavil je, da je Plenković premier že pet let.

“Ljudje se učijo, on pa počasi, ali je len ali kaj drugega,” je dejal Milanović.

Milanović je očital Pupovcu, da je ponaredil njegova zasebna sporočila in dejal, da se je osebno boril za pravice Srbov, vodja SDSS pa je imel “figo v žepu”.

“Šel sem v Vukovar, da bi zagovarjal pravico manjšine do jezika, Pupovcu pa je bilo vseeno. Nikoli nisem delil ljudi na Hrvate in Srbe. Pupovac je imel dostop do vseh virov v moji vladi, vendar si ne dovolim izsiljevanja , “je dejal hrvaški predsednik.

Poudaril je, da ni nikoli nikogar fizično napadel niti ni nikogar imenoval s “kretenom in smetmi”.

Rekel je, da mu je edino preostalo, da divja na tak način.

“Twitter je brizganje kačjega strupa, Facebook pa čtivo,” je dejal Milanović.

Oglejte si, kaj vse sta včeraj Milanović in Plenković delila z javnostjo v prispevku RTL.hr:

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)