“Prosim za razumevanje in odpuščanje…”- Kdo pravi, da se Janez Janša ne zna opravičiti – TOPNEWS.si

“Prosim za razumevanje in odpuščanje…”- Kdo pravi, da se Janez Janša ne zna opravičiti

“Prosim za razumevanje in odpuščanje…”- Kdo pravi, da se Janez Janša ne zna opravičiti

“Prosim za razumevanje in odpuščanje. Ne izbiramo med negativnimi in pozitivnimi. Izbiramo med ukrepanjem, ki ima negativne posledice, in neukrepanjem, ki lahko ima drastične posledice”.

Janez Janša je tako v stilu Angele Merkel, ki se je opravičila, potem ko je bila tarča številnih ostrih kritik in si očitno premislila in preklicala odločitev, po kateri naj bi v Nemčiji v času podaljšanih velikonočnih praznikov veljali še posebej strogi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Sodržavljanom se je opravičila in prevzela vso odgovornost za napako. »Ta napaka je zgolj in samo moja napaka. Kajti na koncu koncev jaz nosim odgovornost za vse,« je Merklova dejala pred nekaj dnevi.

https://twitter.com/WorldIs2Noisy/status/1376216736589041674

Janez Janša se je za razliko od Merklove opravičil za strogi lockdown. Vlada je na namreč na včerajšnji seji sledila predlogu strokovne skupine in sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa, ki bodo veljali od 1. do 12. aprila. Če bomo te ukrepe dosledno izvajali, dodatni ukrepi ne bodo potrebni, je po seji dejal premier Janez Janša in izpostavil, da smo v bitki s časom.

Omejitveni ukrepi bodo veljali od vključno 1. do vključno 11. aprila.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade dejal Janez Janša, tempo cepljenja zagotavlja, da bomo tisto stopnjo precepljenosti, ki resno pomaga pri zaustavljanju epidemije, dosegli v juniju oziroma nekje na začetku poletja in da je do takrat treba sprejeti nekatere dodatne ukrepe predvsem zaradi razširjenosti tako imenovane angleške različice novega koronavirusa.

Ob tem je Janša omenil, da bo državna uprava prešla skoraj v celoti na delo od doma, in pozval, naj gospodarstvo stori enako. V javnosti je sicer vse več kritik na račun tega, zakaj vlada ni določila tudi strogega lockdowna za zaprtje proizvodnje in celotnega gospodarstva.

https://twitter.com/MatejaZvizej1/status/1376380815551180800

Zadevo okoli gospodarstva je sinoči v Tarči dokaj nesrečno poskušal razložiti Matej Tonin, ki je dejal, da “gospodarstva, ki je odvisno od življenja, tako da mi ne zapiramo gospodarstva…”

Tonin o razlogih za zaklepanje: “Življenja so pomembnejša od gospodarstva.” Tonin, 5 minut pozneje: “Od gospodarstva, ki je odvisno od življenja, tako da mi ne zapiramo gospodarstva …” Ali pa kar javno govorit?

Na družbenih omrežjih pa je največ komentarjev deležen nastop Mateja Tonina v oddaji Politično glede prostih mest v DSO-jih, ki so ga ljudje razumeli kot svojevrsten cinizem, zaradi velikega števila umrlih, saj je skoraj polovica žrtev prav med starejšimi v DSO-jih.

https://twitter.com/NeuroVirtu/status/1376245700552429576

 

Če ostanemo pri opravičilih, pa bi si lahko za konec izposodili besedilo pesmi Gibonnija: “Oprosti”, ki bi jo lahko prevedli nekako takole. “Lahko bi bilo, da je lažje umreti, kot ljudem reči oprosti”. Čeprav je morda manjkal stavek “prevzemam vso odgovornost, to je bila moja napaka” pa se je premier Janša vseeno opravičil za velikonočni locdown.

COMMENTS

Wordpress (0)