Angela Merkel javno obžalovala: Ja, zmotila sem se, največja napaka je bil velikonočni lockdown, zato smo ga razveljavili – TOPNEWS.si

Angela Merkel javno obžalovala: Ja, zmotila sem se, največja napaka je bil velikonočni lockdown, zato smo ga razveljavili

Angela Merkel javno obžalovala: Ja, zmotila sem se, največja napaka je bil velikonočni lockdown, zato smo ga razveljavili

Nemška kanclerka Angela Merkel je priznala, da je njena vlada delala napake, vključno z načrti za velikonočno zaklepanje prebivalstva, ki ga je bilo treba razveljaviti.

Merklova je v enournem televizijskem intervjuju za televizijo ARD sinoči pozno zvečer izrazila razočaranje nad ravnanji premierjev nekaterih nemških zveznih držav, vključno s člani njene stranke, ki so se uprli strožjim omejitvam, o katerih so se prej dogovorili, poroča Reuters.

A Merklova, ki septembra ne bo več kandidirala na državnih volitvah, je dejala, da bo do konca poletja ponudila cepivo vsaki odrasli osebi, vztrajajoč na stališču, da se Nemčija v primerjavi z večino svojih sosed še vedno dobro drži.

“Morda smo včasih perfekcionisti in želimo narediti vse kot je treba, saj je očitno, da se tisti, ki se zmoti, vedno sooča z veliko javnimi kritikami,” je poudarila Merklova.

Dodala je, da mora še vedno obstajati prilagodljivost.

“Verjamem, da je to atribut, ki se ga bomo morali Nemci naučiti, skupaj z našo težnjo k perfekcionizmu,” je poudarila nemška kanclerka.

Merklova je dejala, da pričakuje znatno povečanje ponudbe cepiv in začetek cepljenja v splošnih ordinacijah prihodnji mesec, da bi spodbudila program cepljenja v prihodnosti.

Čeprav nedavne javnomnenjske raziskave kažejo na upad podpore njeni vladi, je Merklova Nemce pozvala, naj ne obupajo.

“Smo v težkem položaju,” je dejala.

“A poglejte naše sosede. Z izjemo Danske se vsi spopadajo z enakimi težavami, deloma iz precej težjega položaja,” je dejala Merklova.

COMMENTS

Wordpress (0)