(VIDEO) Janez Janša se je ostro odzval na zapis novinarja in moderatorja Daveja Keatinga, ki v Bruslju pokriva politiko EU, “da bo Slovensko predsedovanje EU popolna avtomobilska nesreča” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janez Janša se je ostro odzval na zapis novinarja in moderatorja Daveja Keatinga, ki v Bruslju pokriva politiko EU, “da bo Slovensko predsedovanje EU popolna avtomobilska nesreča”

(VIDEO) Janez Janša se je ostro odzval na zapis novinarja in moderatorja Daveja Keatinga, ki v Bruslju pokriva politiko EU, “da bo Slovensko predsedovanje EU popolna avtomobilska nesreča”

Polemika zaradi Janševe prekinitve povezave z Brusljem, potem ko vodja skupine Evropskega parlamenta Sophie in ‘t Veld ni uvrstila videa Janševe vlade o napadih na novinarje v Sloveniji, se nadaljuje.

“Nismo kino,” je na Twitterju zapisal član skupine iz vrst zelenih Sergey Lagodinsky in podprl odziv vodje Sophie in ‘t Veld na Janševo zahtevo glede videa. Ob tem je izpostavil, da je Janša gost skupine, pa čeprav je premier, in da je takšno obnašanje sramota za prihodnje predsedstvo Sveta EU.
Sergey Lagodinsky je v tvitu zapisal: “Slovenski premier in naslednje predsedovanje EU@JJansaSDS nas je ravno zapustil, ko nismo hoteli gledati njegovega presenetljivega domačega videoposnetka. Očitno je zamenjal našo skupino za spremljanje #RuleofLaw@Europarl_SL s kinodvorano. No, nismo,” je zapisal

“Slovensko predsedovanje EU (ki se začne čez 3 mesece) bo popolna avtomobilska nesreča,” je v retvitu Lagodinskyja zapisal Dave Keating, ameriško-evropski novinar in moderator, ki v Bruslju pokriva politiko EU.

Spoštujemo vaše mnenje, vendar ste le eden od 445 milijonov Evropejcev. In nihče te ni izvolil. Verjamem, da bodo tisti, ki si EU predstavljajo zgolj po svoji podobi, razočarani nad našim vodstvom. Ker spoštujemo raznolikost in verjamemo v Evropo, kjer … 1/2

Janša je sicer takoj po prekinitvi komunikacije z Brusljem  nadaljeval debato še na Twitterju. Lagodinskyju je na njegov tvit odgovoril: “Hvala gospod Lagodinsky za iskrenost. Vi ste zavračali. Cenzurirali. Ni bilo tehničnih težav, kot je trdila Sohie in t’Veld. Zelo spolzko delovanje skupine Evropskega parlamenta,” je zapisal na Twitterju. Evropski poslanec pa mu je odgovoril: “Gospod, s kolegi smo navkljub covidni situaciji prišli osebno na srečanje, da bi se pogovorili z vami. In ‘z vami’ pomeni z vami osebno kot predsednikom vlade, ne pa filmskim producentom. Če bi si želeli odkrite debate, potem ne bi iskali izgovorov,” je dodal. Janša mu je odgovoril, da je to zelo slab izgovor za cenzuro.

V polemiko se je vključila tudi domača politika. Alenka Bratušek Bratušek se strinja z Janšo, da Bruslju nismo ničesar dolžni, vendar …”.

COMMENTS

Wordpress (0)