(V ŽIVO)»Ne bomo čakali…Z nami so lahko tisti ki so lahko na ladji, ki jo poskušamo peljati naprej” – Iz “ladijskega dnevnika” Zdravka Počivalška po “uporu posadke” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO)»Ne bomo čakali…Z nami so lahko tisti ki so lahko na ladji, ki jo poskušamo peljati naprej” – Iz “ladijskega dnevnika” Zdravka Počivalška po “uporu posadke”

(V ŽIVO)»Ne bomo čakali…Z nami so lahko tisti ki so lahko na ladji, ki jo poskušamo peljati naprej” – Iz “ladijskega dnevnika” Zdravka Počivalška po “uporu posadke”

Glasovanje o interpelaciji ministra za kulturo Vaska Simonitija je po ocenah prvaka SMC Zdravka Počivalška pokazalo, da ima vlada še vedno trdno podporo. Poslanci SMC Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajič, ki so interpelacijo podprli, pa se bodo morali odločiti, kako naprej, saj sedeti na dveh stolih ni možno, je dejal pred sejo sveta SMC.

O ravnanju omenjenih treh poslancev so izmenjali mnenja tudi na današnji seji sveta. “Enotni smo si, da bomo skupaj delali na tem, da s stranko na prihodnjih volitvah dosežemo čim boljši rezultat,” je povedal Počivalšek. Zadeve, povezane s člani poslanske skupine, bo obravnavala poslanska skupina, je povedal Počivalšek in s tem odgovoril na vprašanje, ali torej danes niso sprejemali sklepov glede omenjenih treh poslancev.

Na vprašanje, do kdaj pričakuje njihovo odločitev, je odgovoril, da je to njihova stvar in jih ne bodo čakali. “Odločili smo se, da gremo naprej. To bo SMC tudi naredila. Z nami pa so lahko tisti, ki so na ladji, ki jo poskušamo sami peljati naprej. Ne more pa nekdo biti pri nas in igrati za dve ekipi,” je dodal. Na vprašanje, ali ima stranka zdaj realno gledano pet poslancev, pa je odgovoril: “To bomo videli. Pustimo se presenetiti.”

Počivalšek je že pred sejo sporočil, da je glasovanje o interpelaciji ministra Simonitija pokazalo, da opozicija še vedno nima glasov za rušenje vlade. “Naši poslanci, ki so interpelacijo podprli navkljub koalicijski pogodbi, pa se bodo morali odločiti, ali se še vidijo v naši stranki ali ne,” je še sporočil. Zaključil je, da “na dveh stolih ne bodo mogli sedeti”.

Zorčič mu je na to odgovoril, da v koalicijski pogodbi “med drugim piše, da temelji na načelih enakopravnosti in partnerstva in da bo koalicija v ospredje postavljala vse tisto, kar nas v Sloveniji združuje” in dodal, da je leto dni kasneje nekaterim pomembno “zgolj določilo o glasovanju na interpelacijah”.

.

COMMENTS

Wordpress (0)