(VIDEO) Afera NTA: Glavni in odgovorni urednik NTA Aleš Ernecl obračunal z “desničarji” Vinkom Gorenakom, Boštjanom M. Turkom in Aljušem Pertinačem, ki so mu, kot pravi “zarili nož v hrbet”, ker je v zadnjem intervjuju sarkastično dejal, da gre pri NTA “za nov slovenski fašistični medij” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Afera NTA: Glavni in odgovorni urednik NTA Aleš Ernecl obračunal z “desničarji” Vinkom Gorenakom, Boštjanom M. Turkom in Aljušem Pertinačem, ki so mu, kot pravi “zarili nož v hrbet”, ker je v zadnjem intervjuju sarkastično dejal, da gre pri NTA “za nov slovenski fašistični medij”

(VIDEO) Afera NTA: Glavni in odgovorni urednik NTA Aleš Ernecl obračunal z “desničarji” Vinkom Gorenakom, Boštjanom M. Turkom in Aljušem Pertinačem, ki so mu, kot pravi “zarili nož v hrbet”, ker je v zadnjem intervjuju sarkastično dejal, da gre pri NTA “za nov slovenski fašistični medij”

Kot vse kaže je počilo med Alešem Erneclom kot ustanoviteljem in ustvarjalci Nacionalne tiskovne agencije – spletne strani, ki je bila ustanovljena januarja 2021 s sedežem v Mariboru in ki naj bi vsaj po pisanju nekaterih medijev nastala pod okriljem stranke SDS v kontekstu konflikta na relaciji SDS z STA.

Glavni in odgovorni urednik NTA, filozof in kolumnist Nova24TV Aleš Ernecl, je včeraj obračunal z nekaterimi eminentnimi soustanovitelji in gosti. V zadnjem intervjuju, kjer je gostil Stefana Molyneuxa, je namreč Ernecl sarkastično dejal, da gre pri NTA “za nov slovenski fašistični medij”. Sledile so ostre reakcije, v katerih so mu sodelovanje odpovedali tako Aljuš Pertinač, Vinko Gorenak in Boštjan M. Turk.

Ernecel je v skoraj 50 minutni video izjavi za javnost dejal, da so “desničarji zabili nož v hrbet”- ter obračunal z Boštjanom M. Turkom, Aljušem Pertinačem in Vikom Gorenkom.

“V uvodu intervjuja s Stefanom Molyneuxem, svetovno zvezdo, ki je nobena od slovenskih televizij ni sposobna narediti, sem sarkastično, zakaj, zakaj, zato, ker vemo, da brez artikulacije ljudje imenujejo Stefana fašist, ker vemo, da našo agencijo imenujejo fašistično, ker vemo, da mene imenujejo fašista, sarkastično sem dejal, da gre za nov slovenski fašistični medij v angleškem jeziku. In kaj grejo storit ubogi, ubogi revčki doktor Vinko Gorenak, doktor Boštjan M. Turk in Ajuš Pertinač, kaj gredo storit: “Joj, to pa je res preveč, joj, res… “

Odpoved sodelovanja pri projektu NTA s strani Turka, Pertinača in Gorenjaka pa ni prvi udarec NTA. 3. marca 2021 je Twitter začasno blokiral dostop do računa agenciji. 5. marca je NTA v javni objavi navedla, da je spletna stran NTA utrpela hekerski napad, zaradi česar je bil dostop do spletne strani začasno onemogočen

Sedež NTA je bil registriran na domačemu naslovu Ernecla, prav tako pa je poslovanje NTA potekalo prek Erneclovega osebnega poslovnega računa. Samooklicano poslanstvo NTA je “zamenjati ugrabljeno STA” in “postati nacionalna tiskovna agencija globalnih razsežnosti”.

Pri projektu NTA naj bi po napovedih sodelovali Vinko Gorenak, Alojz Kovšca, Roman Vodeb, Bernard Brščič, Boštjan M. Turk, Tomaž Štih, Sebastjan Jeretič, Aljuš Pertinač, Edvard Kadič, Kristjan Šarec, Jiri Kočica, Ana Zagožen, Andrej Sekulović, Tomislav Sunić, Michael Jones in Janez Novak.

COMMENTS

Wordpress (0)