Kaj bo Janja Sluga danes vprašala Janeza Janšo in ali bo glasovanje pri nezaupnici ministru za kulturo Vasku Simonitiju “točka preloma” v stranki SMC? – TOPNEWS.si

Kaj bo Janja Sluga danes vprašala Janeza Janšo in ali bo glasovanje pri nezaupnici ministru za kulturo Vasku Simonitiju “točka preloma” v stranki SMC?

Kaj bo Janja Sluga danes vprašala Janeza Janšo in ali bo glasovanje pri nezaupnici ministru za kulturo Vasku Simonitiju “točka preloma” v stranki SMC?

V stranki SMC naj bi v četrtek nadaljevali prekinjeno sejo sveta stranke, na kateri bodo nadaljevali razpravo o prenovi stranke. Predsednik državnega zbora in podpredsednik SMC-ja je glede glede dogajanja pred nadaljevanjem četrtkove seje sveta govoril tudi sinoči kot gost oddaje Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Sloveniji.

Zorčič je v pogovoru za TV Slovenija še ocenil, da kolikor je bilo razumeti stališče večine članov na zadnji seji sveta, do volilnega kongresa SMC v bližnji prihodnosti “očitno ne bo prišlo”. Kot je znano, je sicer seja sveta, na kateri bodo člani nadaljevali razpravo o prihodnosti stranke, predvidena za ta četrtek.

Zorčič je na vprašanje voditeljice, ali bi Zorčič v primeru, če bi prišlo do volilnega kongresa, kandidiral za predsednika stranke?

“Kolikor je bilo mogoče razumeti stališče večine članov sveta stranke, očitno ne bo prišlo do volilnega kongresa v bližnji prihodnosti”.

Zavrnil je namige, da je zadnjo večurno sejo sveta predčasno zapustil. Sklepov na svetu stranke, ki je potekal prejšnji teden, ni podprl, saj so se mu zdeli “enostavno preskromni”.

“Moram reči, da nisem odšel predčasno, šel sem takrat, ko smo končali s sejo sveta stranke. Sam bi ocenil tako, da so stališča v stranki različna, še posebej moram reči, da je kar dosti odziva na terenu. Na to trditev, da smo enotni, lahko odgovorim samo s tem, da bom verjetno tudi sam moral narediti neko revizijo stališča do sodelovanja v stranki”.

Kot je še dejal, je na svetu problematiziral tudi dejstvo, da “SMC ne igra tiste vloge, za katero smo se dogovorili ob vstopu v to koalicijo. In to se mi zdi, da je vredno tega razmisleka, kako naprej”. Kot je še dejal, je na svetu predlagal tudi “nekoliko bolj zaostreno stališče”, a njegov predlog ni bil upoštevan.

Na vprašanje, koliko je na tem, da bo vodja poslanske skupine Janja Sluga v kratkem nekdanja vodja poslanske skupine in ali je tudi to dezinformacija, je Zorčič dejal: “Težko to ocenjujem, sam Janjo Sluga podpiram kot vodjo poslanske skupine”.

Janja Sluga bo danes v vlogi vodje poslanske skupine SMC premierja Janeza Janšo spraševala tudi o prihodnjem delu vlade. Sprašuje ga, kako ocenjuje bilanco dela vlade v minulem letu in kateri so ključni projekti vlade, ki jim bo ta namenjala pozornost v prihodnje, da bo izhod iz te krize čim hitrejši, hkrati pa zanesljiv in učinkovit.

COMMENTS

Wordpress (0)