Vodja BioNTecha: Tretji val pandemije bo trajal dlje kot prva dva – TOPNEWS.si

Vodja BioNTecha: Tretji val pandemije bo trajal dlje kot prva dva

Vodja BioNTecha: Tretji val pandemije bo trajal dlje kot prva dva

Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier je včeraj podelil medalje za zasluge lastnikoma podjetja BioNTech Özlem Türeci in Uguru Sahinu. Predsednik je pozval je k večji slogi in odločnosti v boju proti pandemiji, Sahin pa je opozoril, da bi bil boj proti mutiranim virusom lahko še zahtevnejši.

“Zdaj v senci tretjega pandemičnega vala ni čas za resignacijo in samopomilovanje,” je dejal Steinmeier in namignil na družbeno razpravo o neuspehih v boju proti pandemiji v Nemčiji.

“Seveda so bile storjene napake, ki jih moramo pregledati, vendar preveč časa posvečamo iskanju dežurnih krivcev,” je dejal nemški predsednik. Po njegovem mnenju trenutno pomaga le eno – cepiti čim več in z vsemi sredstvi, ki so na voljo.

Steinmeier je lastnikoma podjetja BioNTech podelil Veliki zvezni križ za zasluge in dosežke v boju proti pandemiji.

Prvo sprejeto cepivo v EU

Podjetje BioNTech iz Mainza, ki ga vodita dva znanstvenika turškega izvora, ki sta tudi zasebno par, sta izdelala prvo cepivo proti koronavirusu, ki je bilo sprejeto v Evropski uniji.

“Vaše pionirsko odkritje rešuje človeška življenja, obstaja in zagotavlja naše gospodarsko, kulturno in socialno preživetje,” je dejal Steinmeier.

Ugur Sahin je Nemce pozval, naj ne obupajo v boju proti pandemiji.

“Vsak posameznik lahko prispeva k čim uspešnejšemu premagovanju tretjega vala,” je dejal Sahin. Opozoril je, da bo naslednja faza zaradi mutiranih različic virusa, ki jih je težje nadzorovati, zahtevnejša od prejšnjih.

“Zbrati moramo moči in ne smemo postati demoralizirani s tretjim valom, ki bo očitno trajal dlje kot prejšnja,” je dejal Sahin na podelitvi v predsedniški palači v Berlinu.

COMMENTS

Wordpress (0)