(V ŽIVO) Kaj so odgovorili liderji opozicije na vprašanje ali pričakujejo, da bo Janez Janša odstopil sam – Tanja Fajon predsednica SD-ja vidi rešitev zapletene politične situacije samo v predčasnih volitvah – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Kaj so odgovorili liderji opozicije na vprašanje ali pričakujejo, da bo Janez Janša odstopil sam – Tanja Fajon predsednica SD-ja vidi rešitev zapletene politične situacije samo v predčasnih volitvah

(V ŽIVO) Kaj so odgovorili liderji opozicije na vprašanje ali pričakujejo, da bo Janez Janša odstopil sam – Tanja Fajon  predsednica SD-ja vidi rešitev zapletene politične situacije samo v predčasnih volitvah

Izjave ob robu izredne seja DZ, na kateri bodo obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja. Poslanci imajo na voljo kar 16 ur in 40 minut za razpravo, uspeh interpelacije, ki so jo vložile LMŠ, SD, Levica in SAB, pa bo znan v poznih večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah.

Pozornost politike in novinarjev pa je  bila namenjena današnji objavi revizijskega poročila glede nakupa zaščitne opreme ter sestanku opozicije glede tega, kdo bo nosil posledice za napačno presojo glede tega, da je Slovenija lani zamudila priložnost, da bi naročila 410.000 dodatnih odmerkov cepiva Pfizer/Biontech.

V parlamentu so se danes sestali  tudi predsedniki opozicijske koalicije KUL, ki razpravljajo o  napovedi Marjana Šarca in stranke LMŠ glede vložitve ustavne obtožbe proti predsedniku vlade Janezu Janši.  Vendar, vsaj sodeč po današnjih odzivih, vsi  v opoziciji niso naklonjeni  temu, da bi takoj posegli po ustavni obtožbi,  za katero je potrebnih 46 glasov v parlamentu. “Če bi imeli 46 glasov potem gremo rušit vlado. Za to ne rabimo ustavnega sodišča”, je predlog LMŠ komentiral eden od poslancev opozicije.

Predsedniki opozicijskih strank so odgovarjali tudi na novinarsko vprašanje ali obstaja možnost, da bi Janez Janša odstopil sam in s tem odprl pot do predčasnih volitev. Vsi po vrsti  takšnemu razpletu scenarija ne dajejo  velikih možnosti.

Predsednik vlade Janša je ugotovitve računskega sodišča, da vlada, ministrstva in zavod za blagovne rezerve pri nabavah zaščitne in medicinske opreme niso bili učinkoviti, pospremil s tvitom: “Seveda ne. Ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit. Učinkovit je Marjan Šarec, ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je tudi ‘učinkovit’, saj je nepridobitno pokasiral milijon evrov.”

COMMENTS

Wordpress (0)