(VIDEO) Počivalšek ne bo predlagal zamenjave Janje Sluga na mestu vodje poslanske skupine – Do menjave bo prišlo le, če bi se Janja Sluga sama odločila, da ne želi biti več vodja poslanske skupine – TOPNEWS.si

(VIDEO) Počivalšek ne bo predlagal zamenjave Janje Sluga na mestu vodje poslanske skupine – Do menjave bo prišlo le, če bi se Janja Sluga sama odločila, da ne želi biti več vodja poslanske skupine

(VIDEO) Počivalšek ne bo predlagal zamenjave Janje Sluga na mestu vodje poslanske skupine – Do menjave bo prišlo le, če bi se Janja Sluga sama odločila, da ne želi biti več vodja poslanske skupine

Čeprav naj bi po nekaterih “neuradnih informacijah” na današnji seji poslanske skupine SMC Zdravko Počivalšek znova poskušal zamenjati vodjo poslanske skupine Janjo Sluga, pa po naših preverjanjih na dnevnem redu ni bila zamenjava vodje poslanske skupine. Čeprav se v kuloarjih o tem špekulira že tedne in mesece, pa Počivalšek naj ne bi vnovič predlagal zamenjave na vrhu poslanske skupine.

Do menjave naj ne bi prišlo razen v primeru, če bi se Janja Sluga sama odločila, da odstopi, kot vodja poslanske skupine, kar bi verjetno pomenilo tudi, da bi odšla iz poslanske skupine.

Po seji poslanske skupine SMC, na kateri pa naj ne bi bilo treh poslancev Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Dušan Verbič, je pred kamere stopila poslanka Monika Gregorčič in dejala, da se o svoji podpori Slugi ne želi izrekati javno, ter dodala, da bodo te zadeve urejali za zaprtimi vrati.

Namestnik vodje poslanske skupine SMC Gregor Perič je dejal, da so na sestanku poslanske skupine obravnavali “čisto običajne operativne zadeve, da so se dogovorili, kako izpeljati teden, ki je pred nami”.

Novinarji so Periča vprašali tudi, ali je morda prav on možna zamenjava za Janjo Sluga. Povedal je, da o tem v poslanski skupini danes in tudi nikoli prej niso odločali. Na vprašanje, ali je zadovoljen z njenim delom in ali jo podpora, pa ni neposredno odgovoril.

Na direktno vprašanje, ali držijo informacije, da je v igri za naslednika vodje poslanske skupine SMC, pa je odgovoril, da se “sliši marsikaj”, a da o tem niso “ne danes ne pred tem odločali”. Slugo še vedno podpira kot vodjo poslanske skupine, na vprašanje, ali je danes glasoval za njeno zamenjavo, pa je odgovoril: “Absolutno ne. To sploh ni bila tema dnevnega reda.”

Perič prav tako kot Monika Gregorčič najprej ni želel neposredno odgovoriti na vprašanje, ali je zadovoljen z delom vodje poslanske skupine Janje Sluga. “Sem namestnik vodje, ji pomagam in z njenim delom, torej sodelovanjem kot takim, ne morem reči, da imam kakršne koli težave. Vsi smo pod zelo velikimi pritiski, tudi medijskimi,” je povedal.

Na vztrajanje novinarjev pri vprašanju, ali podpira Janjo Slugo na položaju vodje poslanske skupine, pa je Perič odgovoril z “Da”. Dodal pa je, da ni glasoval za njeno zamenjavo, saj o tem na sestanku sploh niso odločali. Hkrati pa je nikalno odgovoril na vprašanje, ali je kadar koli podpisal kakršno koli izjavo za zamenjavo Janje Sluga na položaju vodje poslanske skupine.

Sem pa vesel, da zelo veliko komuniciramo in da potem poiščemo rešitve, ki so sprejemljive za vse. Moram reči, da se v poslanski skupini SMC zelo dobro počutim,” je poudaril. Perič je dejal, da o prestopu ne razmišlja in da je sodelovanje v sedanji vladi za “liberalce” zahtevno in da zahteva veliko komunikacije.

V četrtek bodo v državnem zboru razpravljali o interpelaciji ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, Perič pravi, da bodo poslanci SMC enotni pri glasovanju, tako kot so bili enotni včeraj, ko so podprli svojo ministrico Simono Kustec, proti kateri je bila vložena interpelacija.

Prelomnica v dogajanju znotraj SMC pa naj bi bila razprava in glasovanje o interpelaciji zoper kulturnega ministra Vaska Simonitija. “Zapomnite si ta datum,” nam je dejal eden od insajderjev, ki sicer natančno poznajo dinamiko dogajanja znotraj SMC-ja.

COMMENTS

Wordpress (0)