Severna Koreja sporočila ZDA, naj “ne ustvarjajo smrada” – TOPNEWS.si

Severna Koreja sporočila ZDA, naj “ne ustvarjajo smrada”

Severna Koreja sporočila ZDA, naj “ne ustvarjajo smrada”

Kim Jo-džong, sestra severnokorejskega voditelja Kim Džong-una, je včeraj Bidenovi administraciji sporočila, naj “na prvem koraku ne ustvarja smrada”.

“Ob tej priložnosti bi radi opozorili novo ameriško administracijo. Če želi naslednja štiri leta mirno spati, se je bolje vzdržati ustvarjanja smradu na vsakem koraku,” je dejala Jo nekaj ur za tem, ko je Bela hiša sporočila, da se Severna Koreja ne odziva na njihove klice za pogovor.

Skupne vojaške vaje

ZDA in Južna Koreja trenutno izvajata skupne simulirane vojaške vaje, ameriški državni sekretar Tony Blinken in obrambni minister Lloyd Austin pa sta v regijo prispela na srečanje z japonskimi in južnokorejskimi kolegi, piše CNN.

 

Tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki je včeraj novinarjem povedala, da poskušajo stopiti v stik s Severno Korejo in dodala, da imajo “številne kanale, prek katerih lahko pošiljajo sporočila”.

“Naš cilj so vedno diplomatska pogajanja, naš cilj je zmanjšati možnost stopnjevanja napetosti. A do danes nismo prejeli nobenega odgovora,” je dejala Psaki.

COMMENTS

Wordpress (0)