Administracija Joe Bidna večkrat poskušala vzpostaviti stik s Kim Džong-unom, slednji se ne odziva na klice – TOPNEWS.si

Administracija Joe Bidna večkrat poskušala vzpostaviti stik s Kim Džong-unom, slednji se ne odziva na klice

Administracija Joe Bidna večkrat poskušala vzpostaviti stik s Kim Džong-unom, slednji se ne odziva na klice

Administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna je v zadnjem mesecu že večkrat poskušala vzpostaviti stik s severnokorejskimi oblastmi, vendar se uradni Pjongjang ni odzval na klice.

CNN s sklicevanjem na neimenovane diplomatske vire poroča, da je administracija Joea Bidna po več kanalih neuspešno poskušala vzpostaviti stik z upravo severnokorejskega voditelja Kim Džong-una.

“Po več kanalih smo poskušali vzpostaviti stik s severnokorejskimi oblastmi, da bi skupaj zmanjšali tveganje za povečanje napetosti. Od Pjongjanga nismo prejeli nobenega odgovora. Kljub enoletnim ameriškim pobudam s Severno Korejo ni vzpostavljen noben aktivni dialog, “je dejal visoki uradnik, je povedal višji uradnik administracije za CNN.

Neimenovani vir je brez razkrivanja podrobnosti poskusov navezave stika s Pjongjangom dejal, da Bidnova administracija razmišlja o grožnji, ki jo Severna Koreja predstavlja za ZDA in regijo.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump se je junija 2018 v Singapurju srečal s Kim Džong-unom, nato sta si tudi dopisovala, vendar ni bilo napredka pri reševanju nesoglasij glede načrta Severne Koreje o razvoju jedrskega orožja in arsenala balističnih raket.

COMMENTS

Wordpress (0)