(V ŽIVO) Protestniki na Trgu republike napovedali novinarsko konferenco, na kateri bodo “nazorno predstavili glavne dosežke vlade Janeza Janše v preteklih 12. mesecih” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki na Trgu republike napovedali novinarsko konferenco, na kateri bodo “nazorno predstavili glavne dosežke vlade Janeza Janše v preteklih 12. mesecih”

(V ŽIVO) Protestniki na Trgu republike napovedali novinarsko konferenco, na kateri bodo “nazorno predstavili glavne dosežke vlade Janeza Janše v preteklih 12. mesecih”

Jutri namreč mineva natanko eno leto od prisege sedanje vlade, ki jo vodi premier Janez Janša, v njej pa sodelujejo koalicijske stranke SDS, NSi in SMC.

“V soboto bo minilo eno leto, odkar je vlada Janeza Janše prevzela oblast in vsak dan znova pokazala, kako je mogoče svoj položaj zlorabljati za lastne interese, korupcijo, širjenje sovraštva, politično kadrovanje, teptanje temeljnih demokratičnih vrednot in napadanje prebivalk in prebivalcev. Pri svojem delu že dvanajst mesecev brez vsakršnih meja plenijo in rušijo, razdirajo in sramotijo Slovenijo!,” so zapisali v sporočilu za javnost pred današnjim performansom .

Petkovi protestniki ob obletnici vlade pripravljajo “športno-rekreacijski spektakel”, naštevajo tudi “dosežke” vlade. Protestniki so v sporočilu za javnost, ki je bilo medijem poslano dopoldne, izpostavili naslednje “dosežke” te vlade:

“Med nekaterimi pomembnejšimi dosežki je zagotovo nujno izpostaviti: številne korupcijske afere z nabavo mask in opreme, konstantne žalitve in napadanje svobode medijev ter prekinitev financiranja STA, sramotenje v tujini z neprimernimi tviti in napadi na tuje medije ter inštitucije, večkratno kršenje lastnih protikoronskih ukrepov s strani ministrov in ostalih predstavnikov vlade, več kot 140 dni policijske ure in najdlje zaprte šole v Evropi, divje strankarsko kadrovanje na vseh nivojih (povprečno kar 124 novih nastavitev na mesec), namenitev 780 milijonov eurov za orožje in poskus preprečitve referenduma, popolna izdaja svojih načel in obljub volilcem s strani poslancev SMC in DESUS, ogrožanje okolja in kulture ter pogrom nad nevladnimi organizacijami, protiustavno prepoved protestov in politično motivirano represijo, že več kot 1.300.000 € podeljenih koronskih kazni, zvišanje javnega dolga za približno 20 % in predvsem več kot 3900 mrtvih od Covid-19, kar nas postavlja na 3. mesto po smrtnosti na celotnem svetu!

Hkrati v obeležitev enega leta strahovlade “slovenskega pacienta” pripravljamo tudi športno-rekreacijski spektakel s pomenljivim naslovom: IGRE BREZ MEJA!  Da počastimo to veliko obletnico (in da ne bi slučajno kršili neustavne prepovedi protestnega zbiranja) smo namreč pripravili prav posebne “športne discipline” v skupinah po 10, ki nazorno odražajo delovanje te vlade:
Politično kadrovanje
Hitrostno podkupovanje
Tek pred represijo
Požiranje obljub volilcem
Slinjenje velikemu vodji
Iskanje tovornjaka z maskami
Neveljavno glasovanje
Janez Klamf

Vaša prisotnost bo omogočila, da se slišijo legitimni pomisleki in ogorčenje nad potezami vlade velike večine prebivalk in prebivalcev, hkrati pa bo tudi preprečila represivne ukrepe in kaznovanje s strani policije,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)