Matej Tonin zavrnil pozive članov stranke, naj Ljudmilo Novak izključi iz stranke NSi zaradi pisma, v katerem kritizira Janšo in vladajočo SDS  – TOPNEWS.si

Matej Tonin zavrnil pozive članov stranke, naj Ljudmilo Novak izključi iz stranke NSi zaradi pisma, v katerem kritizira Janšo in vladajočo SDS 

Matej Tonin zavrnil pozive članov stranke, naj Ljudmilo Novak izključi iz stranke NSi zaradi pisma, v katerem kritizira Janšo in vladajočo SDS 

“Nova Slovenija ni stranka, kjer bi vsi enako mislili. Družijo nas skupne vrednote,” je v odzivu na zapis Ljudmile Novak poudaril predsednik stranke Matej Tonin.

Nekdanja predsednica NSi je v zapisu z naslovom “Izjava za javnost o možnosti, da ustanovim svojo stranko” zavrnila namige, da ustanavlja novo stranko. Med drugim je zapisala, “da so v NSi vsakič, ko se niso upognili destruktivni politiki neke druge desne stranke, doživeli napade in podtikanja o levičarstvu, Murglah in podobnem. “Če pogledam današnjo situacijo napadov name, ti v največji meri prihajajo s tiste ‘desnice’, ki ima v svojih ministrskih vrstah največ nekdanjih komunistov, da ne omenim še kakšnega drugega seznama.”

Evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak trdi, da svoje stranke ne ustanavlja, ker je preveč garala za ohranitev krščanske demokracije v Sloveniji. Jo pa “zelo žalosti, da so številni kristjani del črede, ki naseda takšnim manipulacijam in slepo sledi nekomu, ki ni ne demokrat, ne kristjan in tudi desnica ne, kvečjemu skrajni desničar”.

“Nova Slovenija ni stranka, kjer bi vsi enako mislili. Družijo nas skupne vrednote. Nova Slovenija ima močno notranjo demokracijo, zato ločena ali manjšinska mnenja še ne pomenijo izključevanja ali kakšnega drugega šikaniranja,” pa je v odzivu na zapis Novakove izjavo zapisal Tonin.

Tonin je potrdil navedbe medijev, da prihajajo pozivi članstva po izključitvi Novakove, zgodilo pa se je tudi nekaj izstopov iz stranke. Tonin se želi z Novakovo sestati in pogovoriti.

V NSi-ju so potrdili, da se bo Tonin predvidoma enkrat v naslednjih dneh srečal z Novakovo, kjer se bosta pogovorila o aktualnih zadevah na nivoju dogajanja v Evropskem parlamentu in dogajanju v Sloveniji ter stranki. Potrdili so tudi, da so na stranko res prejeli nekaj telefonskih klicev ljudi, ki so izrazili nezadovoljstvo nad zapisom Novakove, a še enkrat poudarili, da imajo močno notranjo demokracijo, zato ločena mnenja še ne pomenijo izključevanja.

COMMENTS

Wordpress (0)