(VIDEO) Karl Erjavec odstopil kot predsednik stranke in izstopil iz DeSUS-a – TOPNEWS.si

(VIDEO) Karl Erjavec odstopil kot predsednik stranke in izstopil iz DeSUS-a

(VIDEO) Karl Erjavec odstopil kot predsednik stranke in izstopil iz DeSUS-a

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil, je pojasnil v izjavi novinarjem. Odstopila je tudi podpredsednica stranke Irena Majcen. Začasno bo stranko vodil do kongresa stranke podpredsednik Anton Balažek.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke.

Vprašanja o Erjavčevem morebitnem odhodu je že pred podkrepila njegova zaposlitev v telekomunikacijskem podjetju Iskratel, v katerem bo opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge. Poteza je odprla dodatna vprašanja o tem, ali ima Erjavec sploh še ambicijo voditi DeSUS in ga, kot je poudarjal, konsolidirati. Če bo Erjavec odšel z vrha DeSUS-a, bo iz drugih razlogov, ne zato, ker je dobil delo v Iskratelu, pa je v ponedeljek ocenil vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša.

V poslanski skupini je sicer že dalj časa napeto. Nekateri poslanci ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točk iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v Janševo vlado.

Svet DeSUS bo danes odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka.

COMMENTS

Wordpress (0)