“Tisti, iz takratnega predsedstva ZSMS, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, da podpiramo malomeščanske teorije itd., so danes jedro slovenske desnice, Janša, Bavčar, Omerza”- Metka Tekavčič v Reporterju o tem, kdo predstavlja” jedro slovenske desnice”  – TOPNEWS.si

“Tisti, iz takratnega predsedstva ZSMS, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, da podpiramo malomeščanske teorije itd., so danes jedro slovenske desnice, Janša, Bavčar, Omerza”- Metka Tekavčič v Reporterju o tem, kdo predstavlja” jedro slovenske desnice” 

“Tisti, iz takratnega predsedstva ZSMS, ki so nas najbolj napadali, da nismo marksistični, da podpiramo malomeščanske teorije itd., so danes jedro slovenske desnice, Janša, Bavčar, Omerza”- Metka Tekavčič v Reporterju o tem, kdo predstavlja” jedro slovenske desnice” 

Izjava Metke Tekavčič za zadnjo revijo Reporter, da so Janez Janša, Igor Bavčar in Igor Omerza sedaj “jedro slovenske desnice”, prej pa so bili bolj marksistični od marksistov tipa Metke Tekavčič, je gotovo popestrila precej suhoparno vsebino oz. vsebino, ki ne zanima večjega dela slovenske populacije. Tudi to, da jo je Tone Rop hotel vreči iz Zveze komunistov, je zanimivo samo iz razloga, da je bil “ropo-metatelj” svojčas predsednik slovenske vlade.

Metka Tekavčič je v daljšem intervjuju v Reporterju namreč govorila o svoji izkušnji, ko je bila leta 1983 predsednica ZSMS na Ekonomski fakulteti. “Takrat sem organizirala okroglo mizo z naslovom, Ali je ZSMS v krizi. Predsednica republiške ZSMS je bila Darja Colarič, ki je s svojimi najožjimi sodelavci prišla na Ekonomsko fakulteto. Očitali so nam, da nismo dovolj marksistični. Za tem se je v Tribuni pojavil članek Truplo na ekonomski fakulteti. To truplo je bil Karl Marx, ker so nam očitali, da ga ne priznavamo in da smo premalo marksistični. Znašla sem se v neprijetnem položaju, ker sem bila predsednica mladine. Kolega, ki je vodil študentsko partijsko organizacijo, me je želel izključiti iz Zveze komunistov. Pozneje je postal predsednik vlade, to ni bil Janez Janša, ampak Tone Rop. Tisti iz takratnega predsedstva ZSMS, ki so najbolj napadali, da nismo marksistični, da podpiramo malomeščanske teorije itd., so danes jedro slovenske desnice: Janša, Bavčar, Omerza. Od vseh teh sem samo še jaz v SD, no ja, pa ponovno spet Tone Rop”.

Poglejmo si v tej zvezi podrobneje samo Metkino “jedrno” desničarstvo Bavčarja in Omerze (mimogrede zadnji ni bil nikoli v predsedstvu slovenske mladine kot to trdi Tekavčičeva), saj je Janša vendarle voditelj desnice ali desne sredine, kakor vam pač ljubo. Nasprotno pa lahko za Bavčarja in Omerzo z gotovostjo rečemo, da sta v poosamosvojitveni politiki vseskozi predstavljala liberalni del političnega spektra tako v SDZ kot v Demokratih, ki so se združili z Drnovškovo Liberalno demokracijo. Tudi aktivno politiko sta zapustila kot liberalca.

Resnično pa Igor Omerza večkrat poudarja, da brez SDS oz. Janše še danes ne bi bili odprti arhivi tajne politične policije slovenskega komunističnega vrha. Toda proglasiti Omerzo za jedrnega desničarja je pravilno samo v toliko, v kolikor je njegovo obilno pisanje o anatomiji tajne politične policije jedrno-desničarsko početje. Če je takšno pravilo, očitno je to desničarska mera Tekavčičeve, potem je Omerza največji desničar vseh časov na svetu, saj nihče na tem planetu doslej še ni napisal toliko knjig o tajni politični policiji (okroglih 15) in še nove se napovedujejo. Ampak, ker večina, če ne že vsi pomembni današnji slovenski politiki, obsojajo jugoslovansko in slovensko Udbo, bi tudi njih bilo potrebno po tej logiki proglasiti za desničarje.

COMMENTS

Wordpress (0)