Popljuvala sta celotno kraljevo družino – Po eksplozivnem intervjuju britanski tabloidi močno udarili po Harryju in Megan – TOPNEWS.si

Popljuvala sta celotno kraljevo družino – Po eksplozivnem intervjuju britanski tabloidi močno udarili po Harryju in Megan

Popljuvala sta celotno kraljevo družino – Po eksplozivnem intervjuju britanski tabloidi močno udarili po Harryju in Megan

Britanski tabloidi so se po eksplozivnem intervjuju, ki sta ga princ Harry in njegova soproga Megan dala slavni voditeljici Oprah Winfrey, hudo spravili na omenjeni kraljevi par.

V intervjuju, ki je bil v nedeljo zvečer premierno prikazan na televiziji CBS, je Megan razkrila, da je v palači živela izolirano, osamljena in brez podpore, do te mere, da “ni želela več živeti”. Povedala je tudi, da so nekateri člani kraljeve družine še pred rojstvom izrazili zaskrbljenost zaradi barve kože njenega sina Archieja.

Meganin oče Thomas Markle je namreč bel, mati Doria Ragland pa temnopolta.

Že pred intervjujem, prvem, ki ga je par dal, odkar je odstopil s kraljevskih dolžnosti, so britanski mediji pospremili s kritiko. Odnos med njima in domačim tiskom – še posebej pa tabloidi – je že dolgo zaostren, piše CNN.

 

Slavni britanski tabloid “Daily Mail” je na svojem portalu spremljal intervju z Oprah in poskušal vse bombastične izjave uvrstiti v en naslov: “Megan trdi, da je bila samomorilna, ko je bila pet mesecev noseča, Kate jo je spravila v jok in kraljeva družina je zavrnila, da bi Archieja poimenovali princ, ker jih je skrbelo, kako “temen” bo, medtem ko je Harry razkril, da bo njun novi otrok deklica.

Intervju je prevladoval na spletni strani Daily Maila, ki je o tem objavil vsaj 13 člankov.

Med vsebinami je izstopal naslov z velikimi tiskanimi črkami: “ŽELELA SAM SE UBITI”, s posnetkom iz intervjuja, v katerem Megan pravi: “Preprosto nisem želela več živeti”.

Drugi članek se je skliceval na očitke Harryja in Megan o novem življenju v Kaliforniji, kamor sta se preselila po odstopu s kraljevskih dolžnosti in zdaj po poročanju CNN redita živino.

“Nazaj k osnovam njihovega dvorca, vrednega 14,5 milijona dolarjev,” je eden izmed naslovov.

Tiskana izdaja “Daily Maila” se je medtem ukvarjala z očitki o Archiejevi barvi kože. “Megan palačo obtožuje rasizma” – je naslov na prvi strani današnje tiskane izdaje.

Tudi drugi britanski časopisi niso zaostajali. Najbolj so kritizirali Harryja in Megan, ker verjamejo, da sta z intervjujem poškodovala podobo britanske kraljeve družine.

“Megan Markle se morda ne bo več vrnila v Britanijo, potem ko je razbesnila kraljevo družino z bombastičnim intervjujem z Oprah,” piše Sun, ki je za Meganin razhod s palačo skoval tudi nov vzdevek – “Megxile” (prej so tabloidi o odhodu para govorili kot o Megxitu).

“Kraljica: dolžnost in družina nas združujeta,” se glasi na naslovnici Daily Expressa z dodatkom: “To je resnična dolžnost za vaju, Harry in Megan, ne pa klepet na televiziji z Oprah.”

Daily Mirror se je ukvarjal predvsem s kraljico Elizabeto, princema Charlesom in Williamom ter njuno “neizmerno žalostjo” po intervjuju z Oprah.

“Ko se bo kraljica zbudila in prebrala intervju, bo popolnoma uničena. Harry in Megan sta popljuvala skoraj vse člane kraljeve družine. Megan je javnosti” prodala “zgodbo, da je njeno življenje mogoče primerjati z zaporom.” Dejala je, da se ni mogla na nikogar nasloniti, Harry je bil ves čas z njo. Poleg tega je imela na razpolago najbolj zaupanja vrednega pomočnika kraljice. Težko mi je verjeti njenim besedam, “je dejal Russell Myers, urednik Daily Mirrorja.

Kljub temu pa je, kot je dejal, “nekatere elemente tega, kar sta povedala, treba jemati resno.”

“Megan je bila mlada, ranljiva ženska in nekatere stvari, ki jih je preživela, so res moteče in nanje bi se bilo treba odzvati,” je dejal.

CNN dodaja, da intervjuja niso “spremljali” le tabloidi. Tudi britanske jutranje oddaje so objavile odlomke.

COMMENTS

Wordpress (0)