Zakaj je retvit Janeza Janše o Marxovem Kapitalu in Koranu lahko bolj usoden za Slovenijo kot vsi Janševi dosedanji tviti in pisma – Od podpore Trumpu do zadnjega pisma predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen – TOPNEWS.si

Zakaj je retvit Janeza Janše o Marxovem Kapitalu in Koranu lahko bolj usoden za Slovenijo kot vsi Janševi dosedanji tviti in pisma – Od podpore Trumpu do zadnjega pisma predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen

Zakaj je retvit Janeza Janše o Marxovem Kapitalu in Koranu lahko bolj usoden za Slovenijo kot vsi Janševi dosedanji tviti in pisma – Od podpore Trumpu do zadnjega pisma predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen

Medtem ko je opozicija včeraj kritizirala Janševo pismo predsednici Evropske komisije von der Leynovi pa mediji, naklonjeni vladi in koaliciji Janeza Janše, hvalijo modrost predsednika vlade. “Poteza je dvakrat modra – najprej, ker slovenski premier s tem pravi, da ničesar ne skriva. Drugič, ker kot spretni vojskovodja v tujino izvoženi politični boj prenaša nazaj na domač teren,” so zapisali na spletnem portalu Domovina.je..

Po oceni avtorja, je “predsednik vlade Janez Janša v dolgem pismu predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen vrnil udarec svojim domačim nasprotnikom iz političnih, novinarskih, profesorskih … vrst, ki so se ga lotili s strategijo očrnitve njegove vlade preko svojih prijateljstev in povezav v tujini.

Koordinator Levice Luka Mesec pa je včeraj Janševo pisanje ocenil kot taktično in dejal, “da gre za provokacijo, za odvračanje pozornosti od drugih tem, ki so trenutno v obravnavi v državnem zboru, kot so vprašanje demografskega sklada, torej upravljanja prek osem milijard evrov državnega premoženja, in nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost, ko se govori o tem, kako bo vlada porabila pet milijard evrov evropskih sredstev”. Pismo je z razlogom poslano prav danes, da odvrne pozornost javnosti od navedenih tem in “da se spet ukvarjamo z nekim ekscesom Janeza Janše.”

A bolj kot vse dosedanje zunanjepolitične akcije, s katerimi je premier Janša sebe in Slovenijo vpisal na svetovni zemljevid v zadnjem času, je lahko za državo problematična delitev tvita, ki omenja prvo objavo Komunističnega manifesta. “Nobena druga knjiga ni povzročila več smrti, trpljenja, osiromašenja in družbene zaostalosti, razen Korana,” je zapisano v tvitu, ki ga je delil Janša.

Na delitev spornega zapisa so se odzvali številni uporabniki družbenega omrežja, oglasila se je tudi Islamska skupnost v Sloveniji, kjer so zapisali, da “obsojajo takšen način obravnavanja svete knjige in poenostavljenega propagandističnega primerjanja s komunističnim manifestom”.

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1364844110897700867

“Skregal bi nas z Bidnom, oddalji od najbolj povezanega jedra EU, zdaj nam bo pa še Erdogana nakopal za vrat. @JJansaSDS @mzz@AnzeLog”, je na Twitterju zapisal poslanec Matjaž Nemec.

Slovenija, ki velja za najbolj varno turistično destinacijo, do sedaj ni bila na radarju islamistov, očitno pa, vsaj sodeč po reakcijah islamske skupnosti doma in v tujini, Janšev retvit ni bil spregledan.

COMMENTS

Wordpress (0)