(VIDEO) Tako so ruski diplomati zaradi zaprte meje zapustili Severno Korejo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Tako so ruski diplomati zaradi zaprte meje zapustili Severno Korejo

(VIDEO) Tako so ruski diplomati zaradi zaprte meje zapustili Severno Korejo

Skupina ruskih diplomatov in članov njihovih družin se je včeraj vrnila iz Severne Koreje tako, da so ročno potiskali železniški voziček zaradi omejitev, uvedenih zaradi covida-19 v tej državi, je rusko ministrstvo za zunanje zadeve objavilo na Facebooku, poroča AP.

🛤25 февраля на Родину вернулись 8 россиян-сотрудников российского Посольства в КНДР и членов их семей.

🚩Поскольку вот…

Objavil/a Russian Foreign Ministry – МИД России dne Četrtek, 25. februar 2021

“Ker so meje zaprte že več kot eno leto in je potniški promet ustavljen, se je osebje ruskega veleposlaništva v Severni Koreji in člani njihovih družin odpravilo na dolgo in težko pot domov,” je rusko ministrstvo sporočilo na Facebooku.

AP poroča, da video, ki ga je objavilo ministrstvo, prikazuje osebje veleposlaništva z otroki in kovčki na vozičku, ki ga poganjajo, medtem ko jih dve osebi potiskata čez železniški most.

Zgodilo se je po tem, ko je skupina 32 ur potovala z vlakom in dve uri z avtobusom od Pjongjanga do ruske meje, nato pa se vkrcala na železniški voziček, ki so ga približno kilometer potiskali čez mejo z Rusijo, navaja agencija AP.

Uradniki ruskega ministrstva za zunanje zadeve so diplomate z družinami pozdravili na postaji na ruski strani, skupina pa je nato z avtobusom odpotovala na letališče v Vladivostoku.

Severna Koreja trdi, da v državi koronavirusa ni, saj so zaprli meje in ustavili potniški promet z drugimi državami.

COMMENTS

Wordpress (0)