(V ŽIVO) Protestniki tudi za ta petek napovedali, da” bodo “športali” in tako pokazali, da imajo DOVOLJJ” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki tudi za ta petek napovedali, da” bodo “športali” in tako pokazali, da imajo DOVOLJJ”

(V ŽIVO) Protestniki tudi za ta petek napovedali, da” bodo “športali” in tako pokazali, da imajo DOVOLJJ”

“V IZOLI, MARIBORU IN LJUBLJANI DANES RAZMIGAVAMO MIŠICE IN SE BORIMO ZA BOLJŠI JUTRI! Kolesarjenje, nogomet, badminton, frizbi, balinanje in vse ostale športne panoge dobrodošle! POVEJTE NAPREJ! Se vidimo na svežem zraku!,” so protestniki zapisali na Facebooku.

“Zato bomo vsi, ki NOČEMO živeti v diktaturi, ta petek “športali” in tako pokazali, da imamo DOVOLJJ nesposobnosti, ustrahovanja, korupcije in represije te vlade!,” so sporočili iz protestne ljudske skupščine.

V sporočilu za javnost, ki ga objavljamo spodaj v integralu, pa so v protestni ljudski skupščini med drugim zapisali:
Protestiranje je še vedno prepovedano in strahovlada usmerja vse napore v to, da nam preprečuje pravico do svobode izražanja. Živimo v državi, ki dovoli zbiranja do 10 oseb, RAZEN če gre slučajno za izražanje političnih stališč!

Zato bomo vsi, ki NOČEMO živeti v diktaturi, ta petek “športali” in tako pokazali, da imamo DOVOLJJ nesposobnosti, ustrahovanja, korupcije in represije te vlade!

Vlada Janeza Janše želi utišati vse, ki ne podpirajo njihove politične propagande:

To delajo z načrtnimi napadi na domače in tuje medije. STA za januar niso zagotovili sredstev, Twito prek twitterja še naprej napada tuje novinarje, jih žali in sramoti celotno državo. Med tem je minister Počivalšek celo zagrozil, da bo tožil medij, ker je le-ta poročal o ugotovitvah Računskega sodišča.

Ta teden so s kaznovanjem taksistov, ki so opozarjali na neprimernost vladnih ukrepov, onemogočali sindikalno delovanje, kar je v nasprotju z ustavno zagotovljenimi pravicami. Delavke in delavce, ki opozarjajo na svoj položaj, je policija po navedbah oglobila za okoli 50.000€.

Utišati skušajo celotno civilno družbo, kar so dokazali s svojim odnosom do kampanje »Ja pomeni JA«, kjer je Inštitut 8.marec prek sodelovanja prebivalk in prebivalcev, prostovoljk in prostovoljcev po vzoru civilne iniciative zbral 5000 podpisov za zakonsko spremembo, a je vlada 5 pred polnočjo skušala vsiliti svoj zakon in popolnoma prezreti pobude prebivalstva.

Utišati želijo tudi neodvisne organe – ponovno smo priča nedopustnemu ravnanju oblasti, ki se želi politično vmešavati v delo policije in NPU ter vplivati na potek ali izid predkazenskih in drugih postopkov.

Po drugi strani pa seveda jasno ta vlada podpira vse načine za širjenje sovražnega govora in tista stališča, ki sovpadajo z njihovo politično propagando. Uradni vladni profil je že dolgo časa trobilo stranke na oblasti, osebnih stališč predsednika vlade in služi primarno za politično propagando. UKOM prepoveduje javna nastopanja ostalim, prvo, zadnjo in edino besedo pa ima lahko le Janez Janša.

Zasipavanje vseh kanalov komuniciranja z enoumjem se je lepo prikazalo tudi na primeru Kopriva, ki je dalo manjši vpogled v to, kako klet Trstenjakove in njeni pristaši sistematično in načrtno manipulirajo z družabnimi omrežji.

Če to ni dualizem…

Kritiko do vseh zgoraj omenjenih problemov danes izražamo s športom. Še naprej bomo brcali, udarjali, poganjali in premagovali tako fizične kot politikantsko-pravne ovire, ki nam jih postavlja strahovlada Janeza Janše.

Kot že 44 tednov do sedaj, je naša glavna sporočilnost jasna: Ne boste nas zastrašili, ne boste nas utišali, ne boste nas ustavili! Ta vlada mora pasti!

Tako kot so bili v Belorusiji že pred leti namesto protestiranja prisiljeni ploskati in lizati sladoled, se mi danes športno rekreiramo! Si res želimo enake usode, kot jo doživlja Belorusija?

COMMENTS

Wordpress (0)