(V ŽIVO) Izjave po seji poslanskih skupin o stanju v DeSUSu in pred imenovanjem Janeza Poklukarja za novega ministra za zdravje – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Izjave po seji poslanskih skupin o stanju v DeSUSu in pred imenovanjem Janeza Poklukarja za novega ministra za zdravje

(V ŽIVO) Izjave po seji poslanskih skupin o stanju v DeSUSu in pred imenovanjem Janeza Poklukarja za novega ministra za zdravje

Danes naj bi po seji poslanske skupine, ki išče pot za uresničevanje programa DeSUS iz opozicije, sledil še pogovor prvaka DeSUS Karla Erjavca s poslancema Ivanom Hršakom in Brankom Simonovičem.

Simonoviča je po njegovih besedah v podprl tudi izvršni odbor DeSUS Izola, ki je zasedal v petek. Zaključke odbora o tem, kako bi moral delovati DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici, bo Simonovič danes predstavil Erjavcu, ni jih pa razkril javnosti.

Poslanec DeSUS Ivana Hršak pa je včeraj ocenil, da so razmere slabe, izstop iz vlade in sodelovanje v Koaliciji ustavnega loka (KUL) pa napaka. Že danes ju s kolegom Brankom Simonovičem čaka pogovor pri predsedniku Karlu Erjavcu. V sredo pa je napovedan še vrh stranke.

Poslanci bodo danes ob 14 uri na izredni seji odločali o tem, ali bo Janez Poklukar postal novi minister za zdravje. Če bo prepričal poslance, bo postal 18. minister za zdravje doslej, tretji v Janševi vladi.
Matjaž Han, politik, poslanec v DZ (SD), je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija dogajanje v DeSUS ocenil kot shizofreno. “Ne bi rad bil politični analitik. Ta trenutek beseda, ki jo bom izrekel, grdo zveni – delujejo shizofreno, nepovezano, vsak poslanec dela zase, to ni dobro za parlament, ker moramo navsezadnje vedeti, ali je DeSUS v opoziciji ali v koaliciji.”

COMMENTS

Wordpress (0)