(VIDEO) Trumpov hotel zrušen s pomočjo 3000 dinamitnih palic – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trumpov hotel zrušen s pomočjo 3000 dinamitnih palic

(VIDEO) Trumpov hotel zrušen s pomočjo 3000 dinamitnih palic

New York Times z naslovom “Trumpova doba v Atlantic Cityju je končana s 3000 palicami dinamita” poroča, da so 17. februarja letos zrušili nekdanji hotel in igralnico “Trump Plaza” v tem mestu.

Hotel Plaza, odprt leta 1984, ki ga je zgradil nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, je imel 39 nadstropij in je bil nekoč simbol Atlantic Cityja.

Leta 2014 so ga zaprli, potem ko je šel v stečaj, stavba pa je v zadnjih letih tako propadla, da so deli fasade začeli odpadati.

Številne ameriške televizijske postaje so v živo predvajale rušenje te stavbe, ki je bila ob 21.08 včeraj zrušena do tal in spremenjena v kup ruševin in dima.

New York Times navaja, da so opazovalci na ulici in tisti, ki so rušenje želeli spremljati v živo iz avtomobila, morali plačati 10 dolarjev.

Zemljišče, na katerem je bil hotel, je kupil investitor Karl Ihan.

Newyorški časopis dodaja, da to ni bila niti največja niti najboljša implozija, ki so jo kdaj izvedli z detonacijo 3000 palic dinamita.

Ugotavlja tudi, da je do rušenja prišlo manj kot mesec dni po tem, ko je nekdanji lastnik hotela in nekdanji ameriški predsednik Donald J. Trump zapustil Belo hišo, potem ko je bil poražen v tekmi za ponovno izvolitev za predsednika.

COMMENTS

Wordpress (0)