(VIDEO) Skriti adut Anice Bidar za “ljudskega” tehničnega mandatarja je nekdanji politik Blaž Kavčič – Bidarjeva dala ultimat vladi – TOPNEWS.si

(VIDEO) Skriti adut Anice Bidar za “ljudskega” tehničnega mandatarja je nekdanji politik Blaž Kavčič – Bidarjeva dala ultimat vladi

(VIDEO) Skriti adut Anice Bidar za “ljudskega” tehničnega mandatarja je nekdanji politik Blaž Kavčič – Bidarjeva dala ultimat vladi

Točno opoldne je Anica Bidar prišla na Trg republike, vendar medijev, razen moje malenkosti, očitno ni zanimalo, kdo je kandidat tako imenovanega “koordinacijskega odbora civilnih iniciativ” za tehničnega mandatarja.

“V sodelovanju različnih civilnih iniciativ in gibanj smo v nasprotju s ponedeljkovo farso v državnem zboru, ki je bila namenjena izključno in samo predstavi za rajo, našli človeka, ki misli zares in je pripravljen z vsem svojim znanjem, modrostjo in izkušnjami, ob podpori ljudstva, seveda prevzeti odgovornost in Slovenijo skupaj z intelektualci in strokovnjaki popeljati iz tega nevzdržnega. Cenjeni gospod Kavčič, ponosni in hvaležni smo, da ste pripravljeni stopiti na to pot,” je Anica Bidar napovedala Blaža Kavčiča.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1362031064143773697

Blaž Kavčič je dejal, da, če želimo obstati, nujno potrebujemo spremembo oblasti: “Da bodo slovenske oblasti delale za nas državljane Slovenije, ne pa izvajale ukaze “globalne milijarderske kaste”. Ti ukazi pomenijo izropanje, bolezen, umiranje. Nedopustno je, da nihče od predstavnikov oblasti, akademikov javno ne prizna, da smo v neustavnem stanju. Vsakdo si je lahko na jasnem, da zadnje leto v Sloveniji nima oblasti ljudstvo, kakor veleva ustava, ampak se izvajajo ukrepi svetovne zdravstvene organizacije. Ti ukrepi pa so utemeljeni na laži in na največji globalni prevari vseh časov. Ljudstvo se že v veliki meri zaveda te prevare, ki jo doživljamo kot brutalno korona diktaturo,” je svoj nastop začel Kavčič.

“Skupina civilnih iniciativ se je odločila, da ponudi državljanom predlog konkretnih korakov za postavitev normalnih razmer za življenje in delo. Tehnična vlada, sestavljena iz strokovnjakov za posamezna področja, je rešitev, ki jo predlagamo za prehod iz sedanje korona diktature v novo obliko demokratičnega upravljanja Slovenije kot suverene nacionalne države, varne in delujoče v dobro svojih državljanov ne pa proti njim. Ko se bo volja ljudstva dovolj odločno izkazala, sem pripravljen sprejeti predlog civilnih iniciativ, da prevzamem funkcijo mandatarja
tehnične vlade,” je potrdil svojo pripravljenost Kavčič.

Kavčič je kot prvi ukrep napovedal takojšnjo ukinitev vseh korona ukrepov, vrnitev otrok v šole, odprtje gospodarskih in negospodarskih dejavnosti in vrnitev zdravstvenega sistema nazaj državljanom. Poleg tega napoveduje izvedbo ljudskega referenduma za vzpostavitev ustavne podlage za nov način upravljanja Slovenije, da bo država služila državljanom in jim zagotavljala zdravo družbeno in naravno okolje.

Anica Bidar je na koncu prebrala še zahtevo ali bolje ultimat povezanih civilnih iniciativ in gibanj, ki od vlade in vseh odgovornih zahteva, da do četrtka 18.2.2021 do 21. ure z odlokom ukine odlok o obveznem testiranju. “V kolikor tega nesmiselnega ukrepa ne boste odpravili do določenega termina, bomo naše aktivnosti zaostrili, je bila odločna Bidarjeva.

Zanimivo je, da je pred parlamentom ravno v času nastopa Bidarjeve potekal protest taksistov, ki so hupali in upočasnjevali promet pred  hramom demokracije, dokler jih policija z bolj ostrim pristopom ni usmerila drugam.

COMMENTS

Wordpress (0)