(VIDEO) Nastop poslanca Desusa Roberta Polnarja, ki je včeraj v razpravi dejal, da se naša država spreminja v peskovnik “moralističnih pofukeljnov”, doživel različne odzive – Za ene je car, za druge primitivec – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nastop poslanca Desusa Roberta Polnarja, ki je včeraj v razpravi dejal, da se naša država spreminja v peskovnik “moralističnih pofukeljnov”, doživel različne odzive – Za ene je car, za druge primitivec

(VIDEO) Nastop poslanca Desusa Roberta Polnarja, ki je včeraj v razpravi dejal, da se naša država spreminja v peskovnik “moralističnih pofukeljnov”, doživel različne odzive – Za ene je car, za druge primitivec

Poslanec Robert Polnar je včeraj v sicer precej kultivirani razpravi o nezaupnici vladi Janeza Janše v državnem zboru zopet izstopal. Glede na zapise in odzive “ulice” na družbenih omrežjih, kot je zapisala “vandrovka” Anuška Bole na Twitterju, “bo to verjetno danes eden najboljših in najbolj inteligentnih govorov. Moralistični pofukeljni (pri tem se je opravičil za ta izraz) in žlabudrači. Odličen govor”.

https://twitter.com/Darja01514048/status/1361421371855675397

In kaj je povedal Polnar, ki sicer tako kot poslanci SDS, NSi in SNS ni dvignil glasovnice: “Samostojna država pa se zmeraj bolj spreminja v peskovnik. V peskovnih zafnanih dušebrižnic, podeželskih grebatorjev, odlikovalcev in odlikovancev vsakovrstnih hrupnih zaslužnežev, zakasnelih herojev in moralističnih pofukeljnov; naj se mi beseda oprosti, ampak primernejše ne najdem. Politika izpolnjuje svojo vlogo samo takrat, kadar je laboratorij človeških dejanj, v katerem se nič ne ponavlja, v katerem se zamisli preverjajo na nepovraten način, neizogibno in z nepredvidljivimi posledicami. Načrtovano in nenačrtovano delujeta skupaj, istočasno in neustavljivo. Tak je naš svet. Na tak način bivamo in uresničujemo svoje cilje. Tako se spoprijemamo s pomembnimi zagonetkami svojega obstajanja in delovnimi odgovori nanje. Smisel vseh strasti je, da nekoč otopijo tako, kot je usoda vsakega fanatizma, da na koncu samega sebe preigra. Razumnost, večna, tiha in potrpežljiva, lahko počaka in vztraja. Pogosto ko drugi pijani besnijo, mora obmolkniti in molčati, toda, njen čas pride, zmerom znova pride. Nezaupnica, tako, kot je zamišljena in predstavljena, je najostudnejša orgija vulgarne diskreditacije političnega prostora. Zgolj še ena priložnost za Noetovo barko zagovornikov ploščate Zemlje. Edino, kar je pri tem možno narediti, je ohraniti zdrav razum, osebno mero človekoljubja in se zoperstaviti. To je edino umno v vsem tem brezumju, to je edino humano v tem totalnem poživinjenju”.

Seveda pa nastop Polnarja ni bil sprejet pri vseh kritih z navdušenjem.

Robert Polnar, ki ga nekateri vidijo kot carja ali spet drugi pa so ga zmerjali s “prfuknjenim kretenom”, očitno nikogar ne pušča hladnega niti nasprotnikov niti podpornikov. Sicer Polnar, ki včeraj skupaj s poslanci SDS-a, NSi.ja in SNS-a ni dvignil glasovnice, danes vsekakor ne bo več v središču pozornosti, saj se novinarji podajajo v preiskavo o tem, kdo je  Erjavcu “zahinavil”, da ga bo podprl, pa ga ni.

Posebej kritičen je bil politični analitik Alen Maksuti, ki je izpostavil govor izključenega DeSUS-ovega poslanca Polnarja, v katerem je poslanec kritiziral bivšega šefa Erjavca. Med drugim mu je očital “podkapacitiranost”. “To, kar je danes govoril, je bilo novo dno slovenske demokracije.”

Maksuti je sicer za TV Slovenija analiziral dogajanje v DeSUS-u, kjer je ocenil, da je potencial Karla Erjavca za tako visoke funkcije iztrošen, ni pa to še njegov politični konec, je nadaljeval Maksuti. Erjavec bo moral zagrizti v rekonstrukcijo stranke, kjer so problem tako odbori kot poslanska skupina. “To bo treba razrešiti, v kolikor seveda želi stranka dočakati neko svetlo prihodnost.” Izključili so poslanca Roberta Polnarja, ki je formalno sicer še vedno član poslanske skupine Desus, Branko Simonovič je do potez Erjavca javno zelo kritičen. Ostajata mu dva poslanca, ki sta mu nekoliko bolj blizu. Vse to sešiti nazaj bo tako težko, da bodo morda celo prisiljeni združevati poslanske skupine z drugimi skupinami ali celo strankami, kar bo za stranko, kot je DeSUS, z dolgo zgodovino in obširno terensko strukturo, “izjemno težka pozicija”.

COMMENTS

Wordpress (0)