“Tonin si je postal tak všeč, da svoje slike po cerkvah lepi?” – odziv na Twitterju na “lebdenje” Mateja Tonina na električni deski na pročelju cerkve na Rožniku – TOPNEWS.si

“Tonin si je postal tak všeč, da svoje slike po cerkvah lepi?” – odziv na Twitterju na “lebdenje” Mateja Tonina na električni deski na pročelju cerkve na Rožniku

“Tonin si je postal tak všeč, da svoje slike po cerkvah lepi?” – odziv na Twitterju na “lebdenje” Mateja Tonina na električni deski na pročelju cerkve na Rožniku

Na cerkev na Rožniku je namreč nekdo nalepil podobo Tonina, ki “lebdi” na električni deski, t. i. hoverboardu. Na rdečkasto fasado sakralnega objekta, sicer priljubljeni ljubljanski izletniški točki, je tako nekdo nalepil podobo Tonina na električni rolki, s katero je predlani začel nastop na programski konferenci NSi.

Matej Tonin se je že odzval na Twitterju. “Mazaške akcije se nadaljujejo. Očitno so naši nasprotniki spoznali, da so šli s kljukastimi križi in zahtevami po smrti predaleč. To je očitno nov pristop, ki bi se mu samo nasmehnil, če ne bi šlo za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Delitve, ekstremizem in sovražni govor se že udejanjajo v vandalizmu. Samo še korak dalje in bodo ogrožena človeška življenja. To norost lahko ustavimo samo skupaj. Zdravilo je v strpnosti, dialogu in sodelovanju. Strnimo vrste za Slovenijo, ne drug proti drugemu,” je zapisal.

Kljub ostrim odzivom, predvsem v NSi-ju, pa je zadeva vsaj pri nekaterih uporabnikih Twitterja vzpodbudila sum, da gre pravzaprav za promocijsko akcijo, kjer so avtorji namesto jumbo plakata izbrali kar cerkev na Rožniku v stilu “bodi viden”.

“Tonin si je postal tak všeč, da svoje slike po cerkvah lepi?” je zadevo komentiral uporabnik Twitter profila Foter. “Sem ga mogla it čekirat na lastne oči…”Mama, mama, lej me…”pa je zadevo komentirala uporabnica Twitterja Šona.

V NSi so na Twitterju zapisali, da uničevanje tuje lastnine ne sodi v našo družbo, pročelja zgradb in kulturni spomeniki pa da ne smejo postati prostor za samovoljno izmenjavo mnenj. “Eden od pravih prostorov za to je državni zbor, ki mu je treba vrniti ugled, da bo postal simbol demokracije in sobivanja različnosti,” so navedli.

Spomnili so, da so v poslanski skupini NSi skupaj s kolegi poslanci iz SDS, SMC, SNS in narodnih skupnosti ravno ta teden podali poziv k umiritvi strasti in bolj kulturnemu izražanju mnenj v parlamentarnih razpravah v obliki zahteve za nujni seji dveh državnozborskih odborov. “Potrebnih bo več korakov, a v NSi verjamemo, da je to edina mogoča pot, ki nas vodi v prihodnost,” so sklenili.

COMMENTS

Wordpress (0)