Protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa s podobo Janeza Janše – Na protestih tudi Reper Zlatko in Jaša Jenull, ki je prebral imena poslancev SMC-ja in DeSUS-a, “imen, ki si jih bomo dobro zapomnili” – TOPNEWS.si

Protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa s podobo Janeza Janše – Na protestih tudi Reper Zlatko in Jaša Jenull, ki je prebral imena poslancev SMC-ja in DeSUS-a, “imen, ki si jih bomo dobro zapomnili”

Protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa s podobo Janeza Janše – Na protestih tudi Reper Zlatko in Jaša Jenull, ki je prebral imena poslancev SMC-ja in DeSUS-a, “imen, ki si jih bomo dobro zapomnili”

Tokratni protest je bil tematsko posvečen ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, ki je “sestankoval” v gostilni s “prleškimi sendviči”, in po mnenju protestnikov “jasno pokazal, da očitno zanj in njegove pajdaše ukrepi in omejitve ne veljajo”.

Prvi je na proteste prišel Zdravko Počivalšek s kravato in sendvičem pod pazduho. Na Trg republike so prinesli mizo in nanjo postavili več steklenic vode. ‘Poslovni sestanek’ pa ni minil brez simboličnih prleških sendvičev, kjer so razrezali kruh, manjkale pa so ostale dobre, predvsem meso iz tunke.

Organizatorji shoda so k udeležbi povabili tudi individualne sprehajalce ter njihove mame, “ki lahko nadzorujejo delovanje Policije”. Tako sta se po Trgu republike do parlamenta sprehajala notranji minister Aleš Hojs in njegova mama, ki je z dežnikom usmerjala sprehajalce in nadzirala delo policije, ki so nekaj protestnikov tudi popisali. Sicer pa so protesti potekali mirno.

Notranji minister Aleš Hojs pa je “v privatnem času prosto potoval med občinami in mamo želel peljati na izlet celo na Hrvaško ter s tem prav tako kršil kopico ukrepov”. “Najbolj žaljiv od vsega je bil njegov abotni izgovor, da sta skupaj z mamo nadzorovala delovanje hrvaške policije! Očitno Hojs tako kot njegov kolega in politični plačanec Jelinčič zmotno upa, da je ‘narod glup’,” so med drugim opozorili.

Na tokratnih protestih je bil tudi reper Zlatko, ki se je po dolgem času pojavil v družbi protestnikov. Skupaj z ostalimi protestniki se je zadržal pri žogi v obliki korona virusa, na kateri je bila glava predsednika vlade Janeza Janše, ki so si jo protestniki podajali ter brcali.
Čeprav je zadeva izgleda precej strašljivo, pa so pojasnili, da hočejo na simboličen način zbrcati virus ter seveda vlado Janeza Janše.

Janša Jenull je na protestih prebiral imena poslancev SMC. “V ponedeljek bo v tej zgradbi potekala konstruktivna nezaupnica in takrat bo ključnih 13 ljudi, trinajst posameznikov s svojimi računicami bo odločalo o naši prihodnosti: Janja Sluga, Gregor Perič, Monika Gregorčič, Branislav Rajič, Mateja Udovič, Dušan Verbič, Igor Zorčič, Mojca Žnidarič iz SMC-ja in pa Franc Jurša, Branko Simonovič, Jurij Lep, Ivan Hršak in pa Rober Polnar iz DeSUS-a. To so ljudje, ki bodo sodelovali po svoji vesti in po vseh zakonih, ki se zdaj trenutno kršijo in uničujejo, ali bodo pač izdali tako svojo volivce (86 000 volivcev), ki je glasovalo recimo za stranko SMC, ki je obljubila, da ne bo šla v koalicijo z Janezom Janšo.

Skratka, če v ponedeljek ti poslanci ne glasujejo za konstruktivno nezaupnico, potem to ne bo več strahovlada Janeza Janše, ampak bo to njihova strahovlada in si bomo ta imena dobro zapomnili. In to ni nobena grožnja z nasiljem, to je dejstvo, da prej ali slej bodo morali polagati račune za to svojo neetično koruptivno in zavrženo sprenevedanje in izdajo volivcev. Tako ali pa drugače,” je dejal Jenull.

 

COMMENTS

Wordpress (0)