Na eni strani pozivi k umirjanju strasti, na drugi strani pa nova normalnost v Sloveniji, kjer se na Twitterju pojavljajo zapisi, da je “Tanja Fajon psica, ki bi jo bilo potrebno likvidirati”,  “Aleš Hojs pa pes, ki bi ga prav tako bilo treba likvidirati” – TOPNEWS.si

Na eni strani pozivi k umirjanju strasti, na drugi strani pa nova normalnost v Sloveniji, kjer se na Twitterju pojavljajo zapisi, da je “Tanja Fajon psica, ki bi jo bilo potrebno likvidirati”,  “Aleš Hojs pa pes, ki bi ga prav tako bilo treba likvidirati”

Na eni strani pozivi k umirjanju strasti, na drugi strani pa nova normalnost v Sloveniji, kjer se na Twitterju pojavljajo zapisi, da je “Tanja Fajon psica, ki bi jo bilo potrebno likvidirati”,  “Aleš Hojs pa pes, ki bi ga prav tako bilo treba likvidirati”

Hipokrizija ob pozivih k umirjanju strasti in dialogu na eni strani in realnost na družbenih omrežjih, kjer se odvija prava državljanska vojna, s pozivi k likvidaciji politikov, je te dni dosegla vrhunec.

Tako so si uporabniki Twitterja v preteklih dneh lahko prebrali zapis uporabnika Urba #PorusimoMetelkovo na Twitterju. V njem je zapisal (nelektorirano): »@tfajon Tanja Fajon psica, ki jo je potrebno likvidirati. Prav tako Alojza Breznika in tožilko. Vsi proti državni elementi.«

Iz stranke SD so sporočili, da je predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon z omenjenim zapisom seznanjena, saj je bil namenjen osebno njej. Odgovorila bo s prijavo avtorja zapisa pristojnim organom pregona.

https://twitter.com/BorisBojler/status/1360284923823853576

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na Twitterju objavil sklep, s katerim je tožilstvo zavrglo njegovo prijavo zoper osumljenca – tako v sklepu – Alojza Breznika, in pripisal (nelektorirano): »Za tožilstvo navedba: “Pes, ki ga je treba likvidirati“, kar se nanaša name, ne predstavlja resne grožnje. Čeprav je zapis provokativen, ta zgolj odraža duševne bolečine Alojza Breznika, ki so posledica izvajanja vladajoče politike, katere del sem, pravijo. Nov presežek tožilstva.«

Tanja Fajon pa je bila užaljena tudi zaradi tvita predsednika vlade Janeza Janše, ki je ob fotografiji tiskovne konference koalicije KUL, na kateri so napovedali ponedeljkovo interpelacijo zapisal: “Izgleda kar #Kul pogreb”

Zadeva je bila precej občutljiva, saj je Tanji Fajon dva dni pred tem umrla mama, zato so omenjeni tvit v SD-ju interpretirali drugače – kot zgolj politično opazko oziroma satiro. “Izgleda kar #kul pogreb”, je na Twitterju komentiral Udo Bullmann stopil v bran predsednici stranke SD Tanji Fajon.

Matej Tonin je na nedavnem koalicijskem vrhu predlagal vzpostavitev standardov o »kulturni razpravi v državnem zboru«. Tiste, ki gredo čez mejo, v evropskem parlamentu tudi finančno kaznujejo, nekaj podobnega bi potrebovali tudi v Sloveniji, je predlagal Tonin. Včeraj so pobudo predstavili poslanci koalicijskih NSi, SDS in SMC.

“Dovolj je! Poslanske skupine SDS, SMC, NSi, SNS ter poslanci narodnih skupnosti zahtevajo razpravo o sovražnosti ter političnih napadih, ki se vse pogosteje pojavljajo v družbi!” je napisal urednik Demokracije Jože Biščak.

“Skratka Matej Tonin nam želi zapreti usta. Pravico do izražanja mnenj imajo samo tisti, ki hvalijo to vlado? Cenzura, zatiranje in utišanje poslancev.
To je njegov cilj. Ne bo šlo!! Izvoljeni smo od ljudstva, da poročamo, prijavljamo in kritiziramo nepravilnosti. Sramota!!

Oglasil se je tudi poslanec Marko Bandelli, ki je izrazil bojazen, da se s pozivom koalicije želi utišati poslance opozicije. Podobno stališče imajo tudi ostale stranke v opoziciji.

Vsekakor zanimiva pobuda, potem ko je “duh ušel iz steklenice” in je politika v stilu Divide et impera razdelila že tako zgodovinsko razklano slovensko družbo in ko lahko vsak o vsakem napiše vse, kar mu pade na pamet. Pogosto seveda za skritim profilom.

COMMENTS

Wordpress (0)