“Sem prvi človek v Ormožu, ki leta 2021 ni pil vina” – Zdravko Počivalšek parafraziral tvit, da je bil Neil Armstrong prvi človek, ki je pristal na Luni leta 1969, minister pa prvi človek v Ormožu leta 2021, ki ni pil vina – TOPNEWS.si

“Sem prvi človek v Ormožu, ki leta 2021 ni pil vina” – Zdravko Počivalšek parafraziral tvit, da je bil Neil Armstrong prvi človek, ki je pristal na Luni leta 1969, minister pa prvi človek v Ormožu leta 2021, ki ni pil vina

“Sem prvi človek v Ormožu, ki leta 2021 ni pil vina” – Zdravko Počivalšek parafraziral tvit, da je bil Neil Armstrong prvi človek, ki je pristal na Luni leta 1969, minister pa prvi človek v Ormožu leta 2021, ki ni pil vina

Kot je dejal minister, gostišča v Ivanjkovcih niso odprli zanj kot potrošnika, temveč kot ministra, ki je opravljal naloge države. Izrazil je obžalovanje, da je sestanek po nepotrebnem razburil del javnosti. “Dobro razumem nervozo in jezo tistih, ki jim je prepovedano opravljanje te dejavnosti. Jasno mi je, da se po takem poročanju medijev nekateri počutijo prizadete in ogorčene. Še posebej mi je žal, da so zaradi političnega konteksta v afero povlečeni tudi organizatorji sestanka, ki so naredili vse prav,” je dejal.

“V petek sem bil na vnaprej napovedanem uradnem obisku v Halozah in pa v Prlekiji, med drugim pa smo imeli tudi sestanek s predstavniki lokalne obrtne zbornice v prostorih Taverne. Gostišče je sicer zaradi ukrepov zaprto za potrošnike, vendar pa prepoved velja za ponujanje storitev potrošnikom, medtem ko je dovoljena uporaba prostorov za poslovne sestanke. Uporaba tega prostora za sestanek je zato zakonita in utemeljena. Zakonit in utemeljen pa je bil tudi sam sestanek.”

Kar se tiče odloka o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom je Počivalšek poudaril, da v gostišču ni bil kot potrošnik. “Poslovnim subjektom ni prepovedano opravljanje dejavnosti buisness-to-buisness sestankov. Na teh sestankih je dovoljena tudi pijača in hrana, a mi tega nismo imeli. V prostoru, kjer sem opravljal pogovor s člani zbornice, nisem konzumiral drugega kot vodo,” je dejal.

Zdravko Počivalšek je komentiral tudi tvit v katerem piše, “da je bil Neil Armstrong prvi človek, ki je pristal na Luni leta 1969, jaz pa prvi človek v Ormožu leta 2021, ki ni pil vina. Ampak sem prvi človek v Ormožu, ki leta 1921 ni pil vina”.

Prav tako s sestankom niso kršili odloka o omejitvi gibanja ljudi, ki začasno prepoveduje prehajanje med občinami. “Tudi ta se ne uporablja za dejavnosti, ki se izvajajo za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih služb ter za organe političnih strank. Jaz nisem bil v gostišču kot potrošnik, temveč sem skladno s potnim nalogom izvajal svoje delovne naloge,” je poudaril minister za gospodarstvo.

“Na sestanku smo govorili o gospodarskem okrevanju po epidemiji, ki je najbolj prizadela turizem in malo gospodarstvo,” je dejal Počivalšek. “Sestanek je potekal skladno s predpisi in tudi ob spoštovanju preventivnih ukrepov. Na sestanku ni bilo nobene pogostitve, nobenih žabjih krakov, kot nekateri pišejo. Zato ni res, da so zame odpirali kuhinjo,” je poudaril.

Po ministrovem opisu so imeli konstruktiven sestanek, na katerem so predstavili svoje težave in lokalni potencial. “Taki sestanki so meni zelo pomembni, saj je okrevanje gospodarstva v središču naše pozornosti. Še posebej pomembne pa so mi izkušnje demografsko ogroženih regij, ker smo v SMC to področje postavili na prvo mesto; pomemben nam je enakomeren razvoj vseh regij.”
https://twitter.com/BojanPozar/status/1359118247271010306

Minister verjame, da je s svojim delovanjem vsem državljanom poslal pozitiven zgled. Na vprašanje, ali je njegov obisk v konkretnem gostišču kakorkoli povezan s posojili iz javnega regionalnega sklada temu gostišču, pa je dejal, da za to sliši prvič.

COMMENTS

Wordpress (0)