Ruska aplikacija osvojila svet: Telegram je bil januarja naložen 63 milijonov krat – TOPNEWS.si

Ruska aplikacija osvojila svet: Telegram je bil januarja naložen 63 milijonov krat

Ruska aplikacija osvojila svet: Telegram je bil januarja naložen 63 milijonov krat

Januarja 2021 je bila “Telegram” aplikacija, z izjemo video iger, z največ prenosi na svetu. Po podatkih podjetja “Sensor Tower”, ki se ukvarja s tržno analitiko, je presegla priljubljeno “Tik Tok” in “Whatsapp”.

Kot navajajo, je bil “Telegram” nameščen 63 milijonov krat, kar je skoraj štirikrat več v primerjavi z enakim obdobjem lani. Največji porast prenosov sporočil je bil zabeležen v Indiji in Indoneziji.

Na drugem mestu je aplikacija “Tik Tok” z 62 milijoni prenosov, med petimi vodilnimi pa so aplikacije “Signal”, “Facebook” in “Whatsapp”.

Hkrati je “Telegram” vodil po številu prenosov iz “Trgovine Google Play”, medtem ko je bil po številu namestitev iz “App Store” šele na četrtem mestu. Vendar to ni vplivalo na končni rezultat in vodstvo aplikacije.

Januarja 2021 je prišlo do resnih sprememb na področju socialnih omrežij in sporočil. Potem ko so zagovorniki nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa 6. januarja zasedli stavbo kongresa, so številna družbena omrežja blokirala Trumpove račune in sporočila, da nameravajo okrepiti boj proti ekstremistični vsebini. Ena največjih aplikacij za sporočanje na svetu Whatsapp je poostrila pravila za pošiljanje sporočil. Posledično so drugi mesindžerji in družabna omrežja pridobili na priljubljenosti.

Javna organizacija “Koalicija za varnejši internet” iz ZDA je “Telegram” obtožila, da je platforma za širjenje groženj in usklajevanje rasističnih nasilnih dejanj, zlasti pred inavguracijo novega ameriškega predsednika Josepha Bidna in po smrti Afroameričana Georgea Floyda v Minneapolisu. Od sodišča je zahtevala izbris prijave iz “App trgovine”.

Omeniti je treba, da je avtor Telegrama Rus Pavel Durov, ustanovitelj enega najbolj priljubljenih družbenih omrežij na svetu – “Vkontakte”

COMMENTS

Wordpress (0)