Gerhard Schröder: Napaka je povezovati primer Navalnega s Severnim tokom 2 – Nemčija potrebuje ruski plin, ameriški plin je veliko dražji! – TOPNEWS.si

Gerhard Schröder: Napaka je povezovati primer Navalnega s Severnim tokom 2 – Nemčija potrebuje ruski plin, ameriški plin je veliko dražji!

Gerhard Schröder: Napaka je povezovati primer Navalnega s Severnim tokom 2 – Nemčija potrebuje ruski plin, ameriški plin je veliko dražji!

Nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder je za nemški Die Welt dejal, da Nemčija potrebuje plinovod Severni tok 2 iz Rusije, da bi zadostila svojim potrebam po energiji med prehodom s tradicionalnih na obnovljive vire energije.

“Že imamo Severni tok 1, ki iz Rusije v provinco Mecklenburg-Predpomorjanska prepelje 55 milijard kubičnih metrov plina. In potrebujemo še drugi plinovod,” je dejal in dodal: “In vprašati se moramo: kje ga bomo našli? “

In edina možnost za to je po njegovem ruski plin, ker je ameriški plin veliko dražji, poroča TASS.

“Zdi se mi, da je tu preveč ideologije,” je dejal Schröder.

“Na Rusijo nam ni treba gledati kot na nasprotnika, temveč kot na potencialnega partnerja,” je dejal Schröder in poudaril, da projekt Severni tok 2 ne bi smeli povezovati s primerom Alekseja Navalnega.

“Zakaj obstaja povezava med nepovezanimi vprašanji? Kaj imata skupnega Severni tok 2 in primer Navalni?” se je vprašal Schröder in dodal, da je tak pristop napaka.

COMMENTS

Wordpress (0)