Hojs: “Zaslišanje Vesela in Erjavca je nujno” – Erjavec: “Očitno živimo v policijski državi, v kateri minister za notranje zadeve RS naroča policiji, koga mora le-ta zaslišati” – TOPNEWS.si

Hojs: “Zaslišanje Vesela in Erjavca je nujno” – Erjavec: “Očitno živimo v policijski državi, v kateri minister za notranje zadeve RS naroča policiji, koga mora le-ta zaslišati”

Hojs: “Zaslišanje Vesela in Erjavca je nujno” – Erjavec: “Očitno živimo v policijski državi, v kateri minister za notranje zadeve RS naroča policiji, koga mora le-ta zaslišati”

Politična napetost na relaciji koalicija opozicija se pred napovedano konstruktivno nezaupnico stopnjuje. Tokrat sta peresi prekrižala kandidat za mandatarja koalicije KUL Karl Erjavec in notranji minister Aleš Hojs, ki je na Twitterju zapisal:
“Ne smemo pozabiti, da je Tomaz Vesel@racunskosodisce vložil kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi razkritja poročila, o katerem je, po besedah poslanca Polnarja, Erjavec govoril že 14 dni pred objavo. Zaslišanje Vesela in Erjavca je nujno”.

Na tvit in, ko je zapisal, “grožnje notranjega ministra Aleša Hojsa,” se je že odzval Karl Erjavec: “Očitno živimo v policijski državi, v kateri minister za notranje zadeve RS naroča policiji, koga mora le-ta zaslišati. Policija me lahko o tej zadevi, ki je plod neresničnih navedb poslanca Roberta Polnarja, kar zasliši. Vem in to bodo lahko potrdili tudi moji kolegi poslanci stranke DESUS, ki so bili prisotni na sestankih, na katere se sklicuje Polnar, da nisem govoril o ničemer zaupnem, kar ne bi bilo izdatno izpisano v vrsti novinarskih člankov iz tistega časa. Skrbi pa me takšna praksa prostodušne politične zlorabe položaja, saj minister za notranje zadeve skupaj z njegovim predsednikom vlade pozivata policijo, da selektivno ukrepa na podlagi neresničnih navedb in na podlagi njunih strankarskih interesov. Danes se nam direktno pred očmi dogaja poskus preoblikovanja policije v politično orodje, slovenska država pa postaja vse bolj ugrabljena za namen zastraševanja in kaznovanja vseh tistih, ki jih ovirajo in se legitimno upiramo vzpostavitvi avtoritarne in neevropske politične ureditve, v kateri med drugim veliki vodja in policijski minister samovoljno odločata, koga mora policija obravnavati. Žalostna resnica po 30-tih letih samostojne Slovenije. Zato verjamem, da bodo poslanci državnega zbora ustavili to zavržno početje in nadaljnje drsenje Slovenije v nečastni klub držav demokratičnega deficita”.

Zadeva je sicer nadaljevanje na fronti – Karl Erjavec in nekdanji član DeSUS-a Robert Polnar, ki je na Twitterju pritegnil zanimanje premierja Janeza Janše.

Na parlamentarnem odboru za notranje zadeve je namreč spregovoril o ravnanju predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, med drugim pa opomnil na decembrsko srečanje poslanske skupine DeSUS s predsednikom stranke. Ta naj bi 7. decembra lani spregovoril tudi o vsebini osnutka poročila računskega sodišča, ki takrat še ni bil poslan, niti revidirancem. “Te osebe absolutno ne jemljem resno in sem se na vse izrečeno zgolj prezirljivo posmehnil. Potem pa se je začelo,” je Polnar povedal, nato pa še, da so bili nekateri osrednji poudarki, ki jih je tedne kasneje predstavil Vesel, “hudičevo” podobni tistim, o katerih je že v decembru govoril Erjavec.

Karl Erjavec je včeraj zavrnil izvajanje Polnarja kot neresnično in deplasirano: “Rad bi pa tudi komentiral izjave poslanca Roberta Polnarja. Kot veste, on ni član stranke DeSUS, je bil izključen. Sicer on govori, da naj bi bil najboljši poslanec vseh časov. Vidimo pa, da je zelo nekredibilen, ker če bi bil kredibilna oseba, verjetno s tem, ko bi bil izključen iz stranke DeSUS in je izključen, verjetno ne bi vztrajal, da je še vedno član poslanske skupine stranke DeSUS. Glede navedb, da bi izdajal neke uradne tajnosti, moram reči, da so te izjave povsem deplasirane.”
Erjavec je zavrnil tudi namige o stikih s Tomažem Veselom in komerkoli z računskega sodišča: “Tudi lahko povem, da nikdar nisem imel nobenega kontakta s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom. Jaz z njim nisem nikdar spregovoril niti enega stavka, tako da ga tudi osebno ne poznam. Ga poznam samo po funkciji. Tudi kar se tiče ostalih zaposlenih na računskem sodišču, nobenega ne poznam. Tako da so te izjave res za lase privlečene in če bi bila trohica resnice, bi verjetno s temi izjavami že prišel prej na dan. Tako da pač je to v njegovem slogu. Želel je manipulirati tudi s poslansko skupino stranke Desus”.

COMMENTS

Wordpress (0)