(V ŽIVO) Novinarska konferenca strank Levica, SD, LMŠ in SAB ob vložitvi interpelacije zoper ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Novinarska konferenca strank Levica, SD, LMŠ in SAB ob vložitvi interpelacije zoper ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec

(V ŽIVO) Novinarska konferenca strank Levica, SD, LMŠ in SAB ob vložitvi interpelacije zoper ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec

Opozicija na vlado stopnjuje pritisk tudi z interpelacijami. Danes bo vložila interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec, ki ji med drugim očita predolgo zaprtje šol v epidemiji.

Stranke KUL pa bodo danes dorekle podrobnosti ponovne vložitve konstruktivne nezaupnice. S kolikimi podpisi bo podprta, za LMŠ in SD ni tako pomembno. Po mnenju koordinatorja Levice Luke Mesca bi bilo bolje imeti zagotovljenih čim več podpisov. A vložitve predloga z 10 podpisi, kot napoveduje kandidat za predsednika vlade Erjavec, ne bodo zavirali.

Koalicijski vrh bo na Brdu pri Kranju danes nadaljeval razpravo o aktualnih razmerah in se tudi v luči sporočila DeSUS o podpori poslancev konstruktivni nezaupnici pogovoril o nadaljnjem delu.

Seznanili se bodo s torkovim sporočilom prvaka DeSUS Karla Erjavca in vodje poslancev te stranke Franca Jurše, da štirje poslanci DeSUS podpirajo konstruktivno nezaupnico, ki jo bodo stranke KUL vložile predvidoma prihodnjo sredo.

Premier Janez Janša namreč do srečanja koalicije pričakuje odgovor poslancev DeSUS, ali sodelujejo z vlado ali so klasična opozicija brez kadrovskega razreza v vladi. Če vlade ne podpirajo, bo poleg zdravstvenega odprt tudi kmetijski resor, ki ga zdaj vodi minister DeSUS Jože Podgoršek, je v petek povedal Janša.

Na vložitev interpelacije se je že odzavl tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek:

[ODZIV NA INTERPELACIJO]

🔹Na interpelaciji se bo poleg aktualnega vodenja resorja lahko razpravljalo tudi o…

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 03. februar 2021

 

COMMENTS

Wordpress (0)