(VIDEO) Uporna babica in mati petih otrok Anica Bidar v Ljubljani včeraj protestirala sama – Bidarjeva, ki zase pravi, da ni stripovski lik “Ani s štirimi pištolami”, je prižigala sveče – TOPNEWS.si

(VIDEO) Uporna babica in mati petih otrok Anica Bidar v Ljubljani včeraj protestirala sama – Bidarjeva, ki zase pravi, da ni stripovski lik “Ani s štirimi pištolami”, je prižigala sveče

(VIDEO) Uporna babica in mati petih otrok Anica Bidar v Ljubljani včeraj protestirala sama – Bidarjeva, ki zase pravi, da ni stripovski lik “Ani s štirimi pištolami”, je prižigala sveče

Anica Bidar, ki je tudi glavni obraz civilne iniciative na Facebooku “Maske dol”, je že drugo soboto zapored pred Prešernovim spomenikom prižigala sveče. Medtem ko so jo prejšnjo soboto spremljali nekateri njeni privrženci ter policija, je včeraj na Prešernov trg prišla sama.

Čeprav ima civilna iniciativa Maske dol sicer na Facebooku več kot 30.000 sledilcev, včeraj Bidarjeva ni bila deležna niti pozornosti policistov. “Jaz sem spet prišla v Ljubljano prižgati svečko v opomin vsem žrtvam, vsem ljudem, ki so umrli zaradi fašističnih ukrepov vlade Janše in zaradi tega, ker je stroka zatajila,” je dejal Bidarjeva.

Bidarjeva, ki je bila v središču pozornosti kot koordinatorka protesta 13. januarja v Ljubljani, pravi, da ni stripovski lik. “V vednost; pišem se Bidar in ne Bider in upam, da me ne bo kdo zamenjal za “Ano s štirimi pištolami”, ker jaz prihajam v sredo v Ljubljano z metlo. Mogoče pa celo na njej priletim,” je Anica Bidar zapisala v enem od zapisov na Facebooku, pred januarskimi protesti, od katerih se je distancirala celotna politika tako na levi kot na desni kot tudi izpostavljeni udeleženci petkovih kolesarskih protestov.

Bidarjeva je sicer v javnosti poznana kot nekdanja sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija in nekdanja vidna članica Štajerske varde, katere vodja je Andrej Šiško in s katerim sta se razšla lansko leto, ko je Šiško prišel iz zapora.

Šiško priznava, da je še pred letom dni Bidarjeva bila njegova sodelavka, “vendar je nato zapustila tako Vardo kot tudi politično stranko Zedinjena Slovenija, katere sopredsednica je bila, in iz katere je na zahtevo svojega moža Mihe Bidarja, ki je dejanski vodja in organizator vsega, odstopila ter tudi izstopila!”

Andrej Šiško: “Nekateri mislijo, da je Anica Bidar žena Andreja Šiška, kar NI RES, drugi, da je bivša žena Andreja Šiška, kar tudi NI RES, tretji pa, da je sestra Andreja Šiška. Tudi to NI RES! Anica Bidar je žena Mihe Bidarja, s katerim ima pet (5) otrok! Kot je bilo že zgoraj povedano, pa Anica Bidar ni niti tesna sodelavka Andreja Šiška, niti pripadnica Varde niti članica Gibanja Zedinjena Slovenija!”

Z Andrej Šiškom pa sta se očitno razšla tako politično kot zasebno, saj je Bidarjeva med drugim zapisala: “Zanimivo, da se skrajni levičarji in skrajni desničarji po mnenju medijev združujejo, vmes ste pa našli Anico, babico, mamo petih otrok, ki se jo menda boji sam vodja hudodelske kriminalne združbe Janez Janša, ki ima pod seboj kompletno policijo in vojsko”. (komentar Anice Bidar)

Stališča Anice Bidar, ki jih objavlja na Facebooku in v izjavah na protestih so pogosto prepredena s teorijami zarote. V času epidemije se na družbenih omrežjih večinoma ponavlja kot nasprotnica nošenja mask, testiranj, cepljenja in vladnih ukrepov za preprečevanje epidemije.

Njena trdna zaverovanost v to, da je epidemija laž, jo je spodbudila k ostri kritiki ukrepov in celo vlaganju tožb. “Ovadila sem predsednika vlade Janeza Janšo, ministra Hojsa, ministra Gantarja, gospo Beovićevo, Kreka, Kacina in predsednika države Boruta Pahorja zaradi opustitve prijave kaznivega dejanja, ker on je bil o teh zadevah obveščen že na začetku, pa ni odreagiral.”

Anico Bidar sicer podpira tudi Blaž Kavčič, v preteklosti član stranke LDS-a in nekdanji predsednik državnega sveta, ki se je tudi udeležil protesta prejšnjo soboto.

COMMENTS

Wordpress (0)