(V ŽIVO) Petkov protivladni protest, v okviru katerega bodo pred ljubljansko univerzo podelili simbolične nagrade “Mrzli burek” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkov protivladni protest, v okviru katerega bodo pred ljubljansko univerzo podelili simbolične nagrade “Mrzli burek”

(V ŽIVO) Petkov protivladni protest, v okviru katerega bodo pred ljubljansko univerzo podelili simbolične nagrade “Mrzli burek”

Idejo o podelitvi mrzlega bureka so v protestni ljudski skupščini očitno dobili na podlagi smešnice o “burek koaliciji”, kot nasprotniki  imenujejo koalicijo KUL. Mrzli burek bodo, kot so zapisali, podelili zaslužnim za “nesposobno, neetično in koruptivno” delovanje v času policijske ure.

V sporočilu za javnost so v protestni ljudski skupščini izdali naslednje sporočilo:

DANES JE PETEK! PRAZNUJEMO 100 DNI OD UVEDBE POLICIJSKE URE! NAŠE ŠOLE SO ZAPRTE NAJDLJE V EVROPI!  HKRATI PA IMAMO NAJVIŠJO SMRTNOST NA PREBIVALCA!
DANES ob 19:00 bomo pred Univerzo v Ljubljani (katere neodvisnost je trenutno ogrožena) “najbolj zaslužnim” podelili NAGRADE PROTESTNIŠKEGA GIBANJA “MRZLI BUREK”* za nesposobno, neetično in koruptivno delovanje v času policijske ure!
Še vedno smo zaprti v posamezne občine. Največ okužb se širi na delovnih mestih, bolniško nadomestilo za zaposlene pa je še vedno samo 80%, medtem ko je v drugih evropskih državah 100%. Večina smrtnih žrtev je v DSO-jih, ki jih vlada ne zna ali pa celo noče primerno zaščititi. Medtem se povečuje nasilje v družini (v lanskem letu za 20%) in poskusi samomorov med mladostniki (porast za 30%). Zdaj pa so, kot nujen ukrep v boju z virusom, zaustavili še vpis na fakultete! BRAVO VLADA!
Dobitniki MRZLEGA BUREKA bodo:
JANEZ JANŠA, ki ob katastrofalnem ne-obvladovanju epidemije odkriva krivce in sovražnike vsepovsod, razen v ogledalu. Napad na samostojnost Univerze je samo zadnji dokaz njegove sprevrženosti.
MATEJ TONIN, ki v tej vladi veselo pljuva na vse prave krščanske vrednote in se bo v prostem času še malo preizkusil kot zdravstveni minister.
IGOR ZORČIČ, član stranke, ki je obljubljala vladavino prava in etično politiko, je zdaj postal glavni zagovornik preteklih (in bodočih) varovancev Doba.
JELKO KACIN, ki se je 9 mesecev “malo hecal” pred kamerami, žugal, obtoževal in neokusno duhovičil. Po vseh njegovih kiksih bo zdaj prevzel nadzor nad dobavo cepiv.
JANEZ CIGLER KRALJ je svojemu zavodu Iskreni dodelil 130.000€ in zdaj svojo očitno koruptivnost prikriva s hujskanjem vernikov proti nevernim.
SIMONA KUSTEC v poletnih mesecih ni naredila praktično nič, da bi zagotovila odprtost šol. Javno je obljubila, da bodo šole ostale odprte in jih samo štiri dni kasneje začela ponovno zapirati. Hkrati je soodgovorna za janšistični napad na fakultete.
ZORAN JANKOVIČ, ki je s polnimi usti solidarnosti, sredi zime in epidemije vrgel prebivalce Roga na cesto in potem lagal, da jih tam sploh ni bilo.

NAGRADE BOMO SVEČANO PODELILI DANES 29.1. OB 19:00 PRED UNIVERZO V LJUBLJANI.
Poleg naših nagrad smo prepričani, da bodo vsi vpleteni kmalu prejeli tudi zaslužene “nagrade” organov pregona, volilk in volilcev, vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije ter tudi glavno nagrado: ENOSMERNO VOZOVNICO NA SMETIŠČE POLITIČNE ZGODOVINE!
*Nagrado “MRZLI BUREK” morajo dobitniki seveda pojesti doma, saj gre za upoštevanje enega izmed najbolj bistroumnih ukrepov te vlade v boju s COVID-19!

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)