Luka Mesec po Tanji Fajon in Marjanu Šarcu ne bo pral umazanega perila v javnosti – Je pa zelo nezadovoljen z dogajanjem v KUL-u v zadnjih dneh – TOPNEWS.si

Luka Mesec po Tanji Fajon in Marjanu Šarcu ne bo pral umazanega perila v javnosti – Je pa zelo nezadovoljen z dogajanjem v KUL-u v zadnjih dneh

Luka Mesec po Tanji Fajon in Marjanu Šarcu ne bo pral umazanega perila v javnosti – Je pa zelo nezadovoljen z dogajanjem v KUL-u v zadnjih dneh

Koordinator Levice Luka Mesec je v izjavi glede dogajanja v KUL in vprašanja konstruktivne nezaupnice danes poudaril, da so bili v Levici od začetka 100-odstotno konstruktiven partner KUL-a. “Kljub vsem peripetijam v zadnjih mesecih, nismo nikoli skakali pred kamere ali pa javno provocirali spora znotraj te koalicije. Je pa dejstvo, da si vsi želijo ali pa delajo na tem, da bi lahko bila nezaupnica vložena čim prej, da se preštejejo”.

Napovedal je, da se bodo partnerji KUL-a o dogajanju v svojih vrstah pogovorili na prvem sestanku prihodnji teden.

“Ne bom pa umazanega perila pral javno. Lahko pa tudi samo povem, da sem zelo nezadovoljen s tem, kako se v zadnjih dneh dela. Ampak, kot rečeno, o tem se bom pogovoril na prvem sestanku koalicije prihodnji teden in tam se bo tudi treba odločiti, kako naprej,” je dodal Mesec.

Po sestanku prihodnji teden bo odgovoril tudi na vprašanje, ali ima predsednik DeSUS-a Karl Erjavec še zaupanje Levice.
Karl Erjavec, ki včeraj in danes ne daje izjav, sestanek s poslanci naj bi bil predvidoma v torek, Karel Erjavec pa je za revijo Reporter danes dejal: “Glede poslancev stranke Desus pričakujem, da bodo ostali enotni in pripadni stranki DeSUS”.

Erjavec je komentiral tudi napovedi, da naj bi vodenje resorja za zdravje začasno prevzel Matej Tonin. Erjavec je kritičen, ker je Janša takoj odslovil ministra za zdravje Tomaža Gantarja, kljub izstopu Desusa iz vlade, je imel še bianko menico za vodenje resorja, dokler Janša ne najde drugega ministra.

“Očitno je v interesu predsednika vlade, da na tem ministrstvu ni ministra s polnimi pooblastili, da na ta način lahko sam sprejema ključne odločitve glede epidemije,” predsednik Desusa in kandidat KUL za mandatarja Karl Erjavec komentira novi predlog za začasnega ministra za zdravje.

Kot je znano, je po odstopu Tomaža Gantarja zaradi izstopa Desusa iz koalicije dolžnosti ministra za zdravje začasno prevzel predsednik vlade Janez Janša, s 1. februarjem pa bo začasni minister za zdravje prvak NSi in minister za obrambo Matej Tonin.

“Potrjuje se moje stališče, da je predsednik vlade tudi v času, ko je bil minister za zdravje Tomaž Gantar, želel imeti v svojih rokah vse pomembne odločitve glede epidemije,” nadaljuje Erjavec.

“Ko je DeSUS zapustil vlado, je bila odločitev stranke, da minister dr. Gantar ostane v vladi, dokler predsednik vlade ne najde ustrezne rešitve. Predsednik vlade se je odločil, da naj dr. Gantar takoj odstopi, ker naj bi z nadaljnjim sodelovanjem v vladi kršil statut stranke DeSUS. Zanimivo, da pri ministru za kmetijstvo, ki prihaja iz kvote DeSUS-a, ga statut stranke DeSUS ni motil.”

Očitno je celotno dogajanje povezano s čakanjem na konstruktivno nezaupnico oziroma na razplet v DeSUS-u, kjer ima očitno Janez Janša še vedno velik vpliv na ravnanje nekaterih poslancev omenjene stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)