(VIDEO) Pivčeva zavrnila namige o povezovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo – Bojan Dobovšek “Dobra država” odgovarja:” Pršut z nočitvijo stranka, na javne stroške. Hvala” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pivčeva zavrnila namige o povezovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo – Bojan Dobovšek “Dobra država” odgovarja:” Pršut z nočitvijo stranka, na javne stroške. Hvala”

(VIDEO) Pivčeva zavrnila namige o povezovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo – Bojan Dobovšek “Dobra država” odgovarja:” Pršut z nočitvijo stranka, na javne stroške. Hvala”

V Sloveniji je nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo. Kot sporočajo, se za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve dogovarja več strank, skupin, lokalnih list in posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov. Program njihovega povezovanja je ustava, zgled pa pozitivne prakse drugih držav, predvsem Avstrije.

Pobudnica in koordinatorka gibanja je podpredsednica Zelenih Slovenije Nada Pavšer, ki verjame, da lahko skupna lista na volitvah dobi vsaj 20 odstotkov glasov. Kot je dejala na današnji predstavitveni novinarski konferenci, je odziv na idejo zelo pozitiven. Predsednik Zelenih Andrej Čuš je prepričan, da bo šlo za zgodbo o uspehu.

Po njegovih besedah sta sodelovanje v gibanju potrdila izvršni odbor Zelenih in glavni odbor SLS. V vabilu na današnjo predstavitveno novinarsko konferenco pa so med tistimi, ki se dogovarjajo za sodelovanje, navedli tudi Novo ljudsko stranko Franca Kanglerja, Celjsko županovo listo Bojana Šrota, listo koprskega župana Aleša Bržana, pa tudi predsednika vladne SMC Zdravka Počivalška.

“SMC je stranka dialoga in sodelovanja, ki želi preseči škodljivi razkol v slovenskem političnem prostoru. Zato pozdravljamo vsak projekt političnega povezovanja in se tudi sami zavzemamo za združevanje liberalnega centra. V tej luči je predsednik Zdravko Počivalšek pozdravil tudi pobudo Povežimo Slovenijo. O morebitnem sodelovanju SMC pa v stranki ni bilo še nobene razprave,”so sporočili iz stranke

 

Andrej Čuš pa je poudaril je, da je po njihovem mnenju negativizma in negativnih stvari dovolj. “Verjamem, da smo Slovenci zelo solidaren narod, vedno znamo stopiti skupaj, edino politika je tista, ki nas po nepotrebnem deli. Zato prihaja do veliko razočaranj, nelagodja, po drugi strani to prinaša tudi situacijo, ko kar vsak drugi državljan ne gre na volitve, niti ne pomisli, da bi šel,” je dejal.

Je pa morebitno sodelovanje v gibanju Povežimo Slovenijo zavrnila Aleksandra Pivec s stranko v ustanavljanju z besedami, da  “vsakršno namigovanje o povezovanju in priključevanju z drugo politično stranko ni resnično in ga kot takega zavračamo”.

“Vsakršno namigovanje o priključevanju in povezovanju s katerokoli drugo politično stranko ni resnično in ga kot takega zavračamo. Naša želja je samostojno delo in povezovanje tistih ljudi, ki želijo proaktivno sodelovati v zagotavljanju boljše Slovenije in življenja v njej. Pozdravljamo pa povezovalno politiko,” je sporočila ekipa Pivčeve.

“Pršut z nočitvijo stranka, na javne stroške. Hvala” je v odgovoru na zavrnitev ponudbe s strani Aleksandre Pivec komentiral Bojan Dobovšek iz stranke Dobra država, ki sicer podpira povezovanje v gibanje Povežimo Slovenijo.

V stranki Dobra država so pojasnili, da jim je bila pobuda Povežimo Slovenijo neformalno predstavljena v prejšnjih tednih, a “brez sodelujočih, programa, ciljev”. “Podpiramo vse pobude, ki razbijajo trenutno levo-desno polarizacijo, ne podpiramo pa ljudi, struktur, ki so vpletene v koruptivna dejanja, predvsem pa ne podpiramo pobud, ki nimajo programa, ključnih točk morebitnega sodelovanja,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Na Facebooku se je oglasil tudi Bržan, ki sporoča: “Domnevam, da ste že sami uganili, da te navedbe ne držijo in da se tudi naša Lista Aleša Bržana z nikomer ne dogovarja za nastop na državnozborskih volitvah.” Kot pravi, so Listo Aleša Bržana ustanovili izključno za normaliziranje in urejanje Mestne občine Koper, kar “nam gre dobro od rok, čeprav se zavedamo tudi, da nas čaka še zelo veliko dela”. Koprski župan ob tem potrjuje, da se želi ena izmed članic njihove liste pomeriti na državnozborskih volitvah. “Pri tem ji vsekakor želimo veliko uspeha, poudarjam pa, da se na to pot podaja samostojno.”

Med posamezniki, ki so nastopili tudi v predstavitvenem videu gibanja, pa so med drugim tudi nekdanji predsednik ustavnega sodišča in svetovalec predsednika republike Ernest Petrič, predsednik obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednik medobčinskega društva slepih in slabovidnih Slovenije Luj Šprohar, pevec in skladatelj zabavne glasbe Oto Pestner ter judoistka Lucija Polavder.

 

COMMENTS

Wordpress (0)