Janja Sluga je v stilu Saše Lendero “Ne grem na kolena” – Na tviterju je zapisala: “Moja prepričanja so moja lastna in so moja opora pred vetrovi z desne in z leve. Pokončnost hrbtenice utrjuje še 7 enakih…”; Igor Zorčič pa iz “upa” opozicije postaja vedno večja “zvezda na desni” – TOPNEWS.si

Janja Sluga je v stilu Saše Lendero “Ne grem na kolena” – Na tviterju je zapisala: “Moja prepričanja so moja lastna in so moja opora pred vetrovi z desne in z leve. Pokončnost hrbtenice utrjuje še 7 enakih…”; Igor Zorčič pa iz “upa” opozicije postaja vedno večja “zvezda na desni”

Janja Sluga je v stilu Saše Lendero “Ne grem na kolena” –  Na tviterju je zapisala: “Moja prepričanja so moja lastna in so moja opora pred vetrovi z desne in z leve. Pokončnost hrbtenice utrjuje še 7 enakih…”; Igor Zorčič pa iz “upa” opozicije postaja vedno večja “zvezda na desni”

Redna januarska seja DZ se bo danes začela s poslanskimi vprašanji vladni ekipi. Premier Janez Janša bo med drugim odgovarjal na vprašanje dolgotrajnih posledic šolanja na daljavo ter na vprašanje v zvezi z odnosom vlade do kriminalnih združb in njihovega delovanja.

Opozicija pa naj bi ta teden tudi formalno vložila zahtevo za spremembo poslovnika, ki omogoča tajno glasovanje. Ali bo opozicija tudi brez spremembe poslovnika ponovila manever z vložitvijo konstruktivne nezaupnice, pa tudi po petkovem sestanku ni popolnoma jasno.

Izbruh okužb s koronavirusom v državnem zboru je očitno za nedoločen čas pod vprašaj postavil tudi odločanje o konstruktivni nezaupnici proti vladi Janeza Janše. O njej morajo poslanci glasovati tajno, kar ni mogoče, če jih v državnem zboru ni.

Najbolj je proti kakršnemkoli reševanju problema nonšalantno nastopil prav prvi med enakimi predsednik državnega zbora igor Zorčič. Celo več, Zorčič je tvitnil, da je bila pred tednom sprožena afera covid, ko naj bi v državni zbor na KNOVS prišlo do okužb poslancev. Izkazalo se je, da se nihče od tam navzočih poslancev ni okužil.

“Konstruktivne nezaupnice ni preprečil ne poslovnik, ne covid, temveč tisti, ki niso hoteli, da se o njej odloča. Dodal je “hešteg” umik, s čimer je seveda namignil na najbolj očitno in sicer, da so se vlagatelji nezaupnice umaknili, stisnili rep med noge”.

“Zakaj je to potrebno? Prav nič ni bilo “sproženo”, ampak je direktor prišel pozitiven. COVID je dokazan razlog, saj je bolan eden izmed poslancev opozicije, drugi pa je preventivno v samoizolaciji. Zato ste tudi vztrajali, da seja mora biti. Da ne bi bilo glasov, “je na Twitterju odgovoril Marjan Šarec.

Marjan Šarec je o tem objavil tudi daljši zapis na Facebooku, kjer je med drugim zapisal: “Igor Zorčič, predsednik DZ, je lepo pokazal prave barve in z vsemi močmi preprečuje, da bi našli rešitev, ki bi omogočila tajno glasovanje o konstruktivni nezaupnici na daljavo. Tistim poslancem, ki so okuženi ali bolni. Razumljivo je, da se bojijo glasovanja, saj obstaja možnost uspeha. Ko so uvajali aplikacijo, jih varnost ni zanimala, ko gre za glasovanje, jih digitalizacija nenadoma skrbi. Kljub dejstvu, da ima Evropski parlament to že urejeno.

Skratka, lahko se Igor Zorčič, predsednik DZ, še tako trudi in ovira izvajanje ustavnih pravic, opozicija ne bo odnehala! Poslank in poslancev je 90, niso samo koalicijski. Funkcija predsednika DZ pa pomeni zagotavljati pravice vsem, ne samo “našim”, zaključuje Šarec

Rvnanje Zorčiča, ki je postal celo večji zagovornik sedanje koalicije kot vsi SDS-ovi poslanci skupaj. Pogosto pa ostrini kritike opozicije prekaša celo samega predsednika Janeza Janšo.

https://twitter.com/metinalista/status/1352881250915258371

“Tajno oddaljeno glasovanje je dovoljeno v Evropskem parlamentu. Bajuk je bil z oddaljenim glasovanjem prek žene poslanca izvoljen za predsednika vlade, kjer je postal minister JJ (verjetno se tega spomni). In ta glas je bil celo ključen za Bajukovo izvolitev!, je na Twitterju spomnil Matej Klarič.

Če bo Janševa vlada preživela glasovanje o konstruktivni nezaupnici, bo imel največ zaslug za to Igor Zorčič.

https://twitter.com/metinalista/status/1352881250915258371

https://twitter.com/metinalista/status/1352881250915258371

Minuli vikend se je oglasila tudi poslanka Janja Sluga, ki v zadnjih 14-ih dneh ni dajala nobenih izjav. V petek dopoldne je najprej sestankovala s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom, potem pa sta bila skupaj tudi pri predsedniku državnega zbora Igorju Zorčiču. Čeprav je bilo precej špekulacij o njeni zamenjavi na vrhu poslanske skupine, konsolidacijo naj bi menda celo zahteval sam Janez Janša, pa vsaj po sestanku v petek popoldne ni bilo informacij o tem, da bi Slugo res zamenjali. Še manj pa o tem, da bi prestopila, kot so pisali v nekaterih provladnih medijih

“Moja prepričanja so moja lastna in so moja opora pred vetrovi z desne in z leve. Pokončnost hrbtenice utrjuje še 7 enakih, bolj kot pritiski, pokroviteljstvo ali grožnje, na katere se načeloma odzivam ravno nasprotno, kot se pričakuje,” je Janja Sluga včeraj zapisala na Twitterju.

Na Twitterju je požela podporo Janeza Pogorelca, ki se kot nekdanji vodja vladne pravne službe zanima za mesto na ustavnem sodišču.

“Treba je samo vztrajati na eni zmerni politiki,pa bo uspeh za vse. Že v kakšnem mesecu zaradi precepljenosti rizičnih skupin covid več ne bo povzročal smrti, nato ga bomo premagali, ljudje bodo hoteli nadoknaditi zamujeno, se družiti, potovati, nakupovati, kar bo pognalo gospodarstvo… Nato še dobro odpredsedujemo EU..

Itak izkazujemo večjo opravilno in operativno sposobnost od koalicije KUL. Če samo še izboljšamo komuniciranje, damo ljudem vizijo ene stabilne, mirne in uspešne prihodnosti, ki jo mi imamo, levi pa ne, lahko ta koalicija vlada še vsaj en mandat,” na glas razmišlja Pogorelec sicer član NSi-ja.

Sicer pa je bil tvit Janje Sluge vseakor rekorder po številu retvitov in komentarjev, seveda niso bili vsi tako prijazni kot Janez Pogorelec.

COMMENTS

Wordpress (0)