Janeza Janša takole polemiziral z ugotovitvijo Milana Kučana, “da je v Nemčiji in Avstriji stopnja zaupanja med oblastjo in državljani bistveno večja kot pri nas” – TOPNEWS.si

Janeza Janša takole polemiziral z ugotovitvijo Milana Kučana, “da je v Nemčiji in Avstriji stopnja zaupanja med oblastjo in državljani bistveno večja kot pri nas”

Janeza Janša takole polemiziral z ugotovitvijo Milana Kučana, “da je v Nemčiji in Avstriji stopnja zaupanja med oblastjo in državljani bistveno večja kot pri nas”

Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je v intervjuju za revijo Zarja Jana govoril o razlogih, zakaj pri nas ukrepi za zajezitev epidemije ne delujejo tako kot v drugih državah.

“Če bi že iskali razloge, po čem se razlikujemo, lahko rečem, da po nizki stopnji zaupanja v oblast. Ta narekuje ukrepe, ki dostikrat niso utemeljeni v tem, kar ugotavlja in priporoča stroka. Prepogosto se tudi spreminjajo, zato jim težko sledimo. Slabše nam gre tudi zato, ker za temi ukrepi ni empatije, ni povabila k višji stopnji medsebojne solidarnosti, ki smo ji zavezani, ker je tudi nevarnost skupna. “

“Pri skoraj vseh zapovedih gre, razumljivo, tudi za poseg v naše osebne pravice. Bolj ko je ta poseg globok, večje zaupanje morajo uživati tisti, ki o takih ukrepih odločajo. To bi morda lahko bila razlaga, zakaj je pri nas drugače kot drugod. V Nemčiji in Avstriji je stopnja zaupanja in zavezništva med oblastjo in državljani bistveno večja kot pri nas.”

Ugotovitev Milana Kučana pa je zelo razjezila predsednika vlade Janeza Janšo, ki je z nekdanjim predsednikom polemiziral preko Twitterja.

“Tam so bili nekdanji politični šefi tajne policije in komunistične stranke lustrirani in sojeni, v Sloveniji pa so postali strici iz ozadja, sodniki, tožilci ter tajkuni, polni kapitala in podtalnega vpliva,” je zapisal Janša.

Komentarji Janševega tvita, kjer je večinoma požel odobravanje pa tudi nekaj očitkov, da sam izhaja iz komunistične garniture.

COMMENTS

Wordpress (0)