“Se vidiva na sodišču” – Ivan Gale zaradi članka Bojana Požarja, da je prejel podkupnino, napovedal iskanje pravice na sodišču – Dokument o prejemu podkupnine “osnovnošolski ponaredek”? – TOPNEWS.si

“Se vidiva na sodišču” – Ivan Gale zaradi članka Bojana Požarja, da je prejel podkupnino, napovedal iskanje pravice na sodišču – Dokument o prejemu podkupnine “osnovnošolski ponaredek”?

“Se vidiva na sodišču” – Ivan Gale zaradi članka Bojana Požarja, da je prejel podkupnino, napovedal iskanje pravice na sodišču – Dokument o prejemu podkupnine “osnovnošolski ponaredek”?

“Danes sem izročil 6000 evrov v gotovini, preostanek po zaključku posla; potrditev prejema: Gale” – to je zapisano na dokumentu, s katerim portal Požareport dokazuje, da je Ivan Gale 15. aprila lani prejel podkupnino. Denar naj bi mu lani izročil slovaški državljan.

Ivan Gale je v daljšem zapisu na Facebooku, ki ga objavljamo spodaj v integralu, zapisal, da je dokument “osnovnošolski” ponaredek ter da gre za zlorabo njegovega podpisa, ki naj bi izviral iz zbirke podpisov zaposlenih zavoda, ki so bili namenjeni elektronskemu podpisovanju.

“Vsaj po mojem mnenju ni dvoma, da gre za duplikat podpisa, ki je bil lepljen na neki falsifikat,” zatrjuje Ivan Gale. Podpis na dokumentu se namreč sklada s podpisom iz dokumenta zavoda za blagovne rezerve, na katerem so podpisi zaposlenih, namenjeni elektronskemu podpisovanju dokumentov.

“G. Požar, imate pa to smolo, da sem na zavodu ves čas zaposlitve skeniral praktično vse dokumente, ki sem jih kadarkoli podpisal,” je v svojem odzivu na Facebooku zapisal Ivan Gale. Pojasnil je, da se je po objavi dokumenta takoj lotil brskanja po arhivu, saj je podpis na prvi pogled videti avtentično. Kot trdi, je hitro našel izvor originalnega podpisa. Ta naj bi izviral iz zbirke podpisov zaposlenih zavoda, ki so bili namenjeni elektronskemu podpisovanju.

“V ta namen nam je ponudnik poslal predloge za navedbo imena zaposlenih in prazne okvirčke, kamor se je moral vsak zaposleni lastnoročno podpisati. To pa je bilo v mesecu juliju 2020 in je nemogoče, da bi se identični podpis pojavil na dokumentu 15. aprila 2020,” je zapisal Gale in dodal, da je podpise na sedežu zavoda nabirala poslovna sekretarka, originalni dokument pa je verjetno še v mapi zadeve, ki je ostala na zavodu. “Za to preverbo dajem pooblastilo komurkoli, da to v mojem imenu preveri,” je dodal.

https://www.facebook.com/groups/269945027368997/permalink/465061097857388/
BOJAN POŽAR – IZPRIJEN, NAIVEN ALI OBOJE?
Danes sem zgrožen prebral članek na POŽAREPORT:
https://pozareport.si/…/ekskluzivno-dokumenti-ivan-gale…
Bojan Požar (ga ne bom več naslavljal z novinar) je že 17. januarja na svojem Twitter profilu objavil: »Kar se pa tiče I.Galeta. Razpolagam z dokumentom, ki naj bi dokazoval, da naj bi omenjeni prejel 6 tisoč EUR za podpis ene od spornih pogodb na ZBR:
– Ko/če mi uspe dokazati pristnost dokumenta, ga seveda objavim
– Če ne, ga odstopim @policija_si #KPK. Oni imajo resurse.«
Objavil je tudi, da sem ga v soboto napadel iz čistega miru. Gre za mojo objavo na FB, v kateri sem pisal o g. Požarju in njegovih konstruktih z mojo diplomsko nalogo in namigovanjih, da bi bila lahko plagiat. Da ne govorim o številnih njegovih drugih prispevkih o meni.
G. Požar, imate pa to smolo, da sem na Zavodu ves čas zaposlitve skeniral praktično vse dokumente, ki sem jih kadarkoli podpisal. Ko sem zagledal svoj podpis na ponarejenem dokumentu, ki ste ga objavili, sem se takoj zakopal v svoj arhiv in pričel z iskanjem dokumenta, s katerega ste ali vi ali pa vaš vir (oz. sodelavec, naročnik) skopirali in prilepili moj podpis. Ker podpis je izgledal avtentično na prvi pogled. Sem dokaj hitro našel izvor.
Lani poleti sem bil na Zavodu Republike Slovenije za blagovne rezerve zadolžen za implementacijo nove aplikacije za upravljanje z dokumentarnim gradivom. Ena izmed funkcionalnosti je bila tudi elektronsko podpisovanje dokumentov. V ta namen pa je ponudnik potreboval tudi kopije lastnoročnih podpisov zaposlenih na Zavodu, ki bodo sistem uporabljali. V ta namen nam je ponudnik poslal predloge za navedbo imena zaposlenih in prazne okvirčke, kamor se je moral vsak zaposleni lastnoročno podpisati. To pa je bilo v mesecu juliju 2020 in je nemogoče, da bi se identični podpis pojavil na dokumentu 15. aprila 2020. Podpise je na sedežu Zavoda nabirala poslovna sekretarka. Vsi podpisi so bili lastnoročni. Originalni dokument je verjetno tudi še v mapi zadeve, ki je po moji nezakoniti odpovedi pogodbe o zaposlitvi ostala na Zavodu. Imam pa njegov scan in eno stran z njega dodajam na primerjalni fotografiji (rdeče okvirjen je podpis, ki ga je objavil Požar). Je gotovo podpis tudi v sistemu Zavoda, pa seveda tudi pri ponudniku storitve. Vse preverljivo. Dajem tukaj javno dovoljenje komurkoli, da pri Zavodu to preveri in tudi vpogleda v moj osebni podatek oziroma podpis, pa tudi v originalni dokument, če ga na Zavodu niso že uničili. Prepričan sem, da je podpis »vzet« ravno z omenjenega dokumenta. Presodite še sami. Me pa čudi, da se niso vsaj bolj potrudili in podpis lepili od kje drugje.
Sem pa storil hud greh in danes porabil 0,99 EUR za 24-urni dostop do Požareporta, ker sem se hotel iz prve roke prepričati, kaj si je g. Požar tokrat privoščil.
V članku je povzet tekst še enega ponarejenega dokumenta, v katerem naj bi jaz bivšemu direktorju Antonu Zakrajšku napisal: “Za danes zvečer sem se dogovoril. Bo vsaj nekaj od vse te zajebancije. Minister (Zdravko Počivalšek; op.a.) pa benti zaradi pogodbe …” To sporočilo naj bi bilo poslano 15. aprila 2020 ob 9:22 uri na elektornski naslov Zakrajška. Kot razumem, naj bi bilo to sporočilo poslano z mojega takratnega službenega elektronskega naslova na Zakrajškov elektornski naslov. Popolna izmišljotina. Imam backup bazo vse svojih elektronskih sporočil iz tistega časa. Takrat nisem poslal nobenega elektronskega sporočila. Gre očitno za osnovnošolski ponaredek. Je pa to dejstvo zelo lahko preverljivo. Zavod ima svoj informacijsko varnostni sistem na zelo visokem nivoju, tudi ves promet in posegi vanj so po mojem vedenju trajno zabeleženi in jih ni mogoče izbrisati. Po informacijah od mojih sodelavcev naj bi NPU naslednji dan po mojem prvem nastopu v Tarči tudi prišel na Zavod in tudi uradno zasegel mojo službeno pošto, pa tudi od Zavoda in številnih sodelavcev. Je po mojem mnenju vse z lahkoto preverljivo. Tudi za to preverbo dajem pooblastilo komurkoli, da to v mojem imenu preveri.
Do danes sem bil zelo zadržan do ogromnega števila žaljivih in grobih medijskih napadov, zdaj pa imam tega počasi dovolj. Ne bom več pošiljal zahtev za popravke, ampak samo še sodna pisanja. Sploh dokler institucije še kolikor toliko normalno delujejo, ne vem pa, kaj se lahko vse pod to oblastno strukturo še zgodi. Me nič več ne more presenetiti.
G. Požar, za vas pa res nimam besed, s katerimi bi vas opisal. Dopuščam tudi možnost, da ste naivni, kar pa na vaše dolgoletne izkušnje v preiskovalnem novinarstvu težko verjamem. Sami ste v nedeljo pisali, da boste dokument objavili samo v primeru ko/če vam uspe dokazati pristnost dokumenta. Ste sramota za novinarstvo in brezdušnež, še toliko bolj pa, ker držite štango vladajočim političnim rokovnjačem in vodstvu mojega bivšega delodajalca.
Vsi, ki berete moje objave, veste, da do danes nisem nikdar prosil, da jo delite. Tokrat je prvič. Enostavno je potrebno takim stvarem narediti konec, odgovorne pa kaznovati!
Sem opazil, da je tudi vrhovni poveljnik zdravstvenih sil pred kratkim poobjavil Požarjevo objavo. Pa tudi ostali cvetober slovenske politike – Kangler, Pojbič, Škrinjar, Kopše…
PROSIM, DELITE! HVALA VSEM, ki me podpirate!
Miren vikend želim,
Ivan

COMMENTS

Wordpress (0)