(V ŽIVO) Opozicija zaradi spornega financiranja zahteva odstop ministra Janeza Ciglerja Kralja- “V vsaki normalni državi bi ob takšnem sumu korupcije moral minister odstopiti” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Opozicija zaradi spornega financiranja zahteva odstop ministra Janeza Ciglerja Kralja- “V vsaki normalni državi bi ob takšnem sumu korupcije moral minister odstopiti”

(V ŽIVO) Opozicija zaradi spornega financiranja zahteva odstop ministra Janeza Ciglerja Kralja- “V vsaki normalni državi bi ob takšnem sumu korupcije moral minister odstopiti”

Minister za delo Janez Cigler Kralj naj bi vedel, da bo med prejemniki denarja na razpisu za ranljive skupine tudi Zavod Iskreni, s katerim sodeluje. V opoziciji so kritični tako do povezav ministra z zavodom kot tudi do vsebin in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo v zavodu.

V LMŠ, SD, Levici in SAB so namreč v torek zahtevali sklic nujne seje odbora DZ za delo, na kateri bi obravnavali sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam zaradi epidemije covida-19, še zlasti projektov Zavoda Iskreni, ki je po njihovi oceni sporno. Na posebni skupni tiskovni konferenci pa so danes  zahtevali odstop ministra Janeza Ciglerja Kralja

Po besedah vodje poslancev Levice Mateja T. Vatovca “gre za zavod, ki širi precej nazadnjaške oziroma mračnjaške poglede na svet.” V zavodu nasprotujejo splavu, cepljenju in kontracepciji ter zagovarjajo pogled na družino, ki jo oblikujejo poročena moški in ženska ter otroci, je naštel. Vatovec je ob tem ministra Cigler Kralja pozval k odstopu. “V vsaki normalni državi bi ob takšnem sumu korupcije moral minister odstopiti. K temu ga tudi pozivam,” je povedal.

Poslanec SAB Andrej Rajh pa je potegnil vzporednice z vlado Alenke Bratušek. Spomnil je, da je takratni gospodarski minister Stanko Stepišnik moral v podobnem primeru odstopiti. “Takrat je Ljudmila Novak rekla, da je to edino pravilno. Zato pričakujemo, da bo NSi v tem primeru imela enako visoke standarde in to zahtevala tudi od lastnega ministra,” je povedal.

Poslanec SD Marko Koprivc je v današnji izjavi za medije ponovil, da je minister Cigler Kralj ustanovitelj in lastnik tega zavoda. “Pred nastopom funkcije se je temu odpovedal, a je očitno, da gre za zelo jasne in očitne indice koruptivnega dejanja,” je dejal. V stranki dodelitev sredstev zavodu ostro obsojajo.

Poslanec LMŠ Aljaž Kovačič pa je poudaril, da je razpis za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije vodila članica ožje ministrove ekipe, ki je zaposlena v njegovem kabinetu na zaupanje. Ocenil je, da je težko, “da bi mimo ministra šla neka zadeva, za katero je odgovoren eden izmed njegovih najožjih sodelavcev”. Kovačič je opozoril tudi, da Zavod Iskreni izdaja Domovino. V njej po njegovih navedbah oglašuje tudi obrambni minister Matej Tonin.

COMMENTS

Wordpress (0)