“So pa govorice v Bohinju, da ga je obiskal gospod Krivec, da je govoril z gospodom Janšo….” Maša Kociper o nedopustnih pritiskih na poslanca SAB-a Franca Kramarja, kako naj glasuje glede nezaupnice – TOPNEWS.si

“So pa govorice v Bohinju, da ga je obiskal gospod Krivec, da je govoril z gospodom Janšo….” Maša Kociper o nedopustnih pritiskih na poslanca SAB-a Franca Kramarja, kako naj glasuje glede nezaupnice

“So pa govorice v Bohinju, da ga je obiskal gospod Krivec, da je govoril z gospodom Janšo….” Maša Kociper o nedopustnih pritiskih na poslanca SAB-a Franca Kramarja, kako naj glasuje glede nezaupnice

Iskanje rešitve za tajno glasovanje zunaj državnega zbora, ki so jo danes iskali poslanci, se očitno ne da najti čez noč, saj so potrebne spremembe poslovnika. Pri tem pa ne gre samo za vprašanje okuženih poslancev s covidom, ampak tudi za tiste, ki so bolni in bi se zaradi dolgotrajne hude bolezni težko udeležili glasovanja v državnem zboru.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1351492823825211392

Eden od takšnih poslancev, ki je hudo bolan, in ga praktično že skoraj leto dni ni bilo v parlamentu, je tudi poslanec SAB Franc Kramar.

Še pred formalnim umikom soglasja za mandatarja koalicije KUL se je zato precej špekuliralo, ali se bo poslanec Franc Kramar zaradi bolezni sploh lahko udeležil tajnega glasovanja. Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper je danes povedala, da je Kramar na dolgotrajni bolniški.

“Kot veste, je poslanec Kramar na dolgotrajni bolniški, s kratko prekinitvijo praktično že celo leto. Mi spoštujemo njegovo bolezen, ga pustimo na miru, kar se da. Seveda pa sem ga jaz kontaktirala v zadnjem času enkrat. Takrat, ko sem ga vprašala in želela osebno od njega zagotovitev, da lahko damo njegov podpis pod konstruktivno nezaupnico. Takrat sem ga tudi vprašala absolutno seveda, kako se počuti in kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Jaz tukaj ne bi, mislim, da ne smem razpravljati o detajlih. Je pa zdravstveno stanje težko in tudi ni znal povedati že takrat, ali se bo lahko glasovanja udeležil ali ne”.

Glede pritiskov na poslance in domnevnega zvijanja rok, da bi podprli nezaupnico in Karla Erjavca, pa je Kociprova danes, vsaj na primeru Franca Kramarja, uperila prst v vodjo poslanske skupine SDS Danijela Krivca in predsednika vlade in šefa koalicije Janeza Janšo, ki naj bi Kramarja prepričevala, naj ne podpore nezaupnice proti njegovi vladi.

“Če pa govorimo o pritiskih, se pa moramo vprašati, če kdo drug izvaja pritiske na njega. Njegova poslanska skupina mislim, da se vsi strinjamo, da mora biti v stiku z njim. So pa govorice v Bohinju, da ga je obiskal gospod Krivec, da je govoril z gospodom Janšo. In če pa druge poslanske skupine ali stranke pritiskajo na našega poslanca, kako naj glasuje ali da naj ne glasuje, potem je pa to nedopustno”.

Kociprova je na izrecno vprašanje, ali je o tem govorila tudi s poslancem SAB-a Francem Kramarjem dejala. “Nisem ga vprašala in nimam potrjenih informacij. To so samo govorice, govorice, ki izhajajo iz Bohinja.”

COMMENTS

Wordpress (0)