CNN o Melanii Trump: Prva dama ZDA bo Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo – TOPNEWS.si

CNN o Melanii Trump: Prva dama ZDA bo Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo

CNN o Melanii Trump: Prva dama ZDA bo Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo

Ameriška prva dama Melania Trump bo Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo od začetka mandata, poroča CNN, ki se sklicuje na svoje raziskave.

Od februarja 2016, ko so začeli spremljati njen rating v javnosti, ima žena ameriškega predsednika Donalda Trumpa Melania najnižjo priljubljenost, saj je le 42 odstotkov vprašanih odgovorilo, da ima do nje pozitiven odnos, 12 odstotkov jih ni prepričanih in kar 47 odstotkov vprašanih jo je ocenilo z negativno oceno.

Maja 2018 je imela najvišjo oceno – 57 odstotkov, kar je sovpadlo s prvo uradno večerjo in njeno prisotnostjo na pogrebu nekdanje prve dame Barbare Bush v Teksasu.

Po poročanju CNN pa je njena priljubljenost padla decembra 2018, po obisku Afrike, ko je bilo 36 odstotkov vprašanih negativno naravnanih do nje.

Najnovejše raziskave so pokazale, da je njena priljubljenost veliko manjša od priljubljenosti njenih predhodnic – januarja 2017 je Michelle Obama prejela 69 odstotkov pozitivnih glasov, tako kot na začetku mandata njenega soproga, Laura Bush je prejela 67 odstotkov ugodnih ocen, Hillary Clinton pa 56 odstotkov.

Po navedbah CNN se je metodologija izračuna v primerjavi s prejšnjimi raziskavami le malo spremenila, ker se je število telefonskih anket povečalo in so trajale dlje kot šest dni.

Zadnjo raziskavo so izvedli med 9. in 14. januarjem, v njej pa so sodelovale 1.003 polnoletne osebe.

COMMENTS

Wordpress (0)