(VIDEO) “V protestnem štabu Maske dol” napovedujejo nov protest za soboto 23. januarja- Na Facebooku pa sta se “počila” major Troha in Anica Bidar – TOPNEWS.si

(VIDEO) “V protestnem štabu Maske dol” napovedujejo nov protest za soboto 23. januarja- Na Facebooku pa sta se “počila” major Troha in Anica Bidar

(VIDEO) “V protestnem štabu Maske dol” napovedujejo nov protest za soboto 23. januarja- Na Facebooku pa sta se “počila” major Troha  in Anica Bidar

Protesti, ki so na Trgu republike minuli teden v sredo minili relativno mirno, brez fizičnih incidentov, so očitno vnesli hudo kri med udeležence protestov, predvsem, kdo ima zasluge, da ni prišlo do fizične intervencije policije.

Med koordinatorji protestov, na katere je pozvala Civilna iniciativa Maske dol, ki jo vodi Anica Bidar, sta bila tudi Anis Ličina, ki se je tudi sam udeležil protestov s svojimi somišljeniki ter kranjski politik Zoran Stevanović.

Na Trgu Republike, kjer je pravzaprav dnevno aboniran Ladislav Troha, pa so že pred formalni začetkom bili “Bojevniki svetlobe ” iz njegovega gibanja OPS.

Na Facebooku je takoj po protestu svoje videnje dogodkov dala Anica Bidar, včeraj pa se je oglasil še major Troha, ki je prepričan, da so njegovi “bojevniki svetlobe” preprečili bližnje srečanje med protestniki in policijo.

“Bom še enkrat pozval gospo Anico Bidar. Gospo Anico Bidar bom pozval naj neha takoj sodelovati, z ljudmi, ki jo iz ozadja poganjajo In to je pravzaprav zadnji poziv. Ta ženska je mene že dvakrat okoli prinesla, dvakrat je dala besedo in dvakrat je besedo požrla. No tretjič lahko pa samo pride zraven se opraviči in potem gremo v resnici lahko skupaj naprej, ampak brez fige v žepu. Brez fige v žepu. In to bom povedal, glejte zdaj se tam hvali ta ženska uboga, kako so preprečili nasilje. Če ne bi gibanje OPS prineslo zvočnika v rezervi pa še megafona in če ne bi bojevnice svetlobe in bojevniki svetlobe vso negativno energijo, ki se je tam nakopičila, znogirali na nivo nule, da smo pol vsi hkrati zapeli in vsi hkrati vzklikali brez nasilja. če ne bi bilo tam tega zvočnika, če ne bi dali intonacije za himno, če ne bi potem v nadaljevanju peli, garantirano bi bil pretep in napadali bi tisti, ki so prišli z nedobrimi nameni napadali miličnike na ograji. Gratinirano. Vmes je bilo provokatorjev, ampak so bili na srečo v manjšini, ker vas je bojevnic in bojevnikov svetlobe prišlo toliko in s tako dobro energijo, da so bili v manjšini. Da razčistimo te stvari. Da si ne bomo delali še naprej kakšnih utvar, kdo zakaj dela. Tako, da po eni strani ne, po eni strani mi je bilo žal, da smo mi sploh bili tukaj”.

Na Facebooku se je na izvajanje Trohe takole odzvala Anica Bidar: “Očitno je Anica Bidar vzrok in problem, da protesti ne uspejo! Vsaj za nekatere samooklicane bojevnike.

Takih in podobnih nagovorov kot je spodnji je veliko. Kdor more naj razume čemu so potrebni⁉️

Sama ne mislim in ne bom sodelovala v tovrstnih negativnih kampanjah blatenja kogarkoli. Vsak odgovarja zase, tudi gospod Troha. Gospod verjetno ve zakaj dela, kar dela in čemu. Čas bo pokazal svoje‼

Anica Bidar sicer na Facebooku  napoveduje nov protest 23. januarja:

“V protestnem štabu Maske dol razmišljamo o protestu v soboto, 23. 1. 2021 ob 12. uri. Datum še ni fiksen. Predvidena mesta; Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj, …Glede na situacijo menimo, da nimamo več časa zavlačevati in čakati. Kaj menite vi? Kdor je pripravljen sodelovati v protestnem štabu, naj napiše v ZS. Glede podrobnosti se bomo dogovarjali skupaj”.

https://www.facebook.com/MASKE-DOL-civilna-iniciativa-101017414921399/videos/475997076867718/

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)