“Twitter, sedaj je čas, da suspendirate Janeza Janšo, velikega podpornika Donalda Trumpa,” Uroš Javševec poziva Twitter, naj zapre tudi profil predsednika vlade – TOPNEWS.si

“Twitter, sedaj je čas, da suspendirate Janeza Janšo, velikega podpornika Donalda Trumpa,” Uroš Javševec poziva Twitter, naj zapre tudi profil predsednika vlade

“Twitter, sedaj je čas, da suspendirate Janeza Janšo, velikega podpornika Donalda Trumpa,” Uroš Javševec poziva Twitter, naj zapre tudi profil predsednika vlade

Potem ko je družbeno omrežje Twitter trajno zaprlo račun sedanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, se je tako doma kot v tujini razvila zanimiva polemika med nasprotniki in podporniki omenjenega ukrepa.

Na Twitterju, ki je zaprl mnogo računov uporabnikov, podpornikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je predvsem desno hemisfero in podpornike Janeza Janše razjezil poziv vidnega člana SD-ja Uroša Jauševeca, ki je Twitter pozval, naj zapre tudi profil predsednika vlade RS. “Twitter, sedaj je čas, da suspendirate Janeza Janšo, velikega podpornika Donalda Trumpa,”

Tanja Fajon, predsednica SD-ja, pa je na Twitterju zadeve v ZDA in požiganje nasilne vstaje primerjala s sovražnim govorom doma.

“Trumpu je tako blokiral Twitter v Facebooku zaradi podžiganja nasilne vstaje. Tudi pri nas je nivo komuniciranja v politiki dosegel dno. Čas je, da kot družba pokažemo vrata skrajnežem, ki med nas vnašajo razdor, sovraštvo, nasilje in nestrpnost. Grožnje demokraciji so nedopustne”.

Janez Janša pa se je v polemiko zapletel tudi z uporabnico Twitter računa Sophie in ‘t Veld, ki mu je ponovila očitek o čestitki Donaldu Trumpu za zmago. “Dragi premier, v čast mi je, da sem dobila neposreden odgovor na moj tvit v soboto zvečer! Kot odgovor na vaše vprašanje prilagam posnetek zaslona vašega tvita z dne 5. novembra”.

https://twitter.com/MatejaZvizej1/status/1347981820588158976

Podporniki desnice se te dni ozirajo proti Poljski, ki je že pred zadnjimi dogodki v ZDA sprejela zakonodajo, po kateri bodo z 2,2 milijona evrov kazni kaznovani tehnološki giganti, če bodo izvajali cenzuro z brisanjem vsebin iz družbenih omrežij.

https://twitter.com/llisjak/status/1348038008688271360

Poljska je naša rešitev. Nova protidiskriminacijska zakonodaja bo vsa socialna omrežja oglobila z 2,2 milijona evrov za vsak primer nezakonite cenzure (po poljskih zakonih), je zapisal Libertarec.

https://twitter.com/llisjak/status/1348038008688271360

Čeprav naj bi predvsem konzervativni desničarski krogi že pred časom našli alternativno rešitev Parler, je Google iz trgovine Google Play odstranil konzervativno aplikacijo za družbena omrežja Parler.

Na družbeno omrežje Parler pa se je po Donaldu Trumpu preselil tudi Janez Janša, ki sicer z uporabo svojega Twitter profila nima težav.

https://twitter.com/simgraj/status/1348176153253707777?s=11

https://twitter.com/caplcapinski/status/1348178229593456643

Kmalu zatem, ko je Twitter v petek popoldne sporočil, da trajno blokira račun predsednika Trumpa, je Google sporočil, da je iz svoje Trgovine Play odstranil konzervativno aplikacijo za družbena omrežja Parler. Gre za alternativo sedanjim omrežjem, kjer ni cenzure. Googlov tiskovni predstavnik je v izjavi za TechCrunch dejal: “Da bi zaščitili varnost uporabnikov v Google Play, naši dolgoletni pravilniki zahtevajo, da imajo aplikacije, ki prikazujejo uporabniško ustvarjeno vsebino, pravilnike o moderiranju in uveljavljanju, ki odstranjuje vsebine, kot so objave, ki spodbujajo nasilje. Vsi razvijalci se strinjajo s temi pogoji in v zadnjih mesecih smo Parler opozorili na to jasno politiko. Zavedamo se objav v aplikaciji Parler, ki spodbujajo nasilje v ZDA.”

COMMENTS

Wordpress (0)