Kako se je vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga navezala na tvit Janeza Janše: “To je žalitev tudi za Zimbabve” – Bi lahko zaradi zadnje zaostritve glede STA-ja padla tudi vlada? – TOPNEWS.si

Kako se je vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga navezala na tvit Janeza Janše: “To je žalitev tudi za Zimbabve” – Bi lahko zaradi zadnje zaostritve glede STA-ja padla tudi vlada?

Kako se je vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga navezala na tvit Janeza Janše: “To je žalitev tudi za Zimbabve” – Bi lahko zaradi zadnje zaostritve glede STA-ja padla tudi vlada?

Zadnja polemika na domači politični sceni me je spomnila na poročanje osrednjega kenijskega časopisa o dogodkih v ZDA, ki je na naslovnici z velikimi naslovom ob sliki vdora v ameriški kongres in poskusa državnega udara zapisal: “Kdo je sedaj banana republika”. Če smo nekoliko cinični, sinonima Zimbabveja pri tem zato ne gre pretirano izpostavljati.

Odločitve Ukoma, da bo denar STA-ju nakazal takoj, ko dobi odgovor, ali je to skladno s pravili EU-ja o konkurenci, zlasti s pravili o podeljevanju državnih pomoči, je sprožila silovito polemiko na družbenih omrežjih. V poslanski skupini SMC so to ocenili kot zavlačevanje in izogibanje izpolnjevanja zakonskih obveznosti.

Vodja poslancev SMC-ja Janja Sluga je na Twitterju zapisala, da gre za zavlačevanje, izogibanje in kršenje zakonodaje in se navezala tudi na premierjev tvit: “To je žalitev tudi za Zimbabve.”

S tem se je odzvala na tvit predsednika vlade Janeza Janše, ki je dopolnilo SMC-ja v sklopu sedmega protikoronskega zakona in izplačilo zaostalih obveznosti do STA-ja med drugim pospremil z besedami: “Ni kaj, vrhunci vladavine prava”. Dodal je ključnik Zimbabve.

Čeprav je včeraj na Brdu pri Kranju koalicija SDS, SMC in NSi z nastopom treh predsednikov strank Janše, Počivalška in Tonina bila med drugim tudi manifestacija enotnosti in trdnosti koalicije, je polemika med poslansko skupino SMC in vlado padla v dokaj kritičen čas tik pred napovedano vložitvijo konstruktivne nezaupnice. Predsednik vlade Janez Janša je uporabil prispodobo o moki in kruhu. “Iz te moke pač ne bo kruha, tudi če bo peka dana v peč, “saj naj bi vsaj po oceni iz vrst Janševe koalicije zavezništvo, ki podpira Karla Erjavca zbralo največ okoli štirideset glasov.

Dokaj suverena drža predsednikov koalicijskih strank je očitno posledica tega, da ima Janševa koalicija preštete tako svoje glasove kot tudi glasove koalicije KUL, ki zagotavlja, da bo podprla Karla Erjavca.

https://twitter.com/goldisart/status/1347618717111365638

Tvit Janje Sluga je bil včeraj vsekakor eden od najbolj komentiranih in retvitanih zapisov na družbenih omrežjih. Kakšno je stanje duha, se je pokazalo že ob vložitvi dopolnila SMC na PKP 7. V glavnem pa gre v smeri kritike ali podpore vodji poslanske skupine SMC Janje Sluga ter pozivov Zdravku Počivalšku, naj naredi red. Veliko komentarjev pa je povezanih s pozivi SMC- ju, naj gre v KUL ter zapusti sedanjo koalicijo.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1347599859642150912

https://twitter.com/Marko10728083/status/1347583830266417155

https://twitter.com/Mauzvau/status/1347588334885941252

https://twitter.com/AljosaDragas/status/1347589690204028936

https://twitter.com/starihalj/status/1347571842857508866

https://twitter.com/CerneAlenka/status/1347614035169210375

Kako zaostrena je situacija in da se fronta spopada lomi predvsem na medijih, pa kažejo nekatere neuradne informacije, da naj bi že v kratkem prišlo do zamenjave v uredništvu enega od glavnih MSM medijev v državi in da se obetajo “premiki in okopi”.

COMMENTS

Wordpress (0)