(VIDEO) Nag do pasu in z rogovi na glavi: Kdo je skrivnostnež, ki je vdrl v kongres in poziral novinarjem izza govornice senata – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nag do pasu in z rogovi na glavi: Kdo je skrivnostnež, ki je vdrl v kongres in poziral novinarjem izza govornice senata

(VIDEO) Nag do pasu in z rogovi na glavi: Kdo je skrivnostnež, ki je vdrl v kongres in poziral novinarjem izza govornice senata

Skrivnostni moški z rogovi na glavi, ki je med sinočnjim vdorom v kongres pritegnil največ pozornosti novinarjev, je pravzaprav Jake Angeli, bolj znan kot “QAnonov šaman”.

Fotografije in posnetki vdora Trumpovih zagovornikov v stavbo kongresa so sinoči zaokrožili svet.

Čeprav je bilo na slikah in posnetkih kongresa veliko presenetljivih prizorov, eden od takih je bil tudi Trumpov pristaš, ki je pritegnil največ pozornosti, moški v 30-ih letih z obrazom, pobarvanim v barve ameriške zastave, na glavi pa je imel krzneno pokrivalo z rogovi.

Po poročanju CNN gre za Jakea Angelija, ki je bolj znan kot šaman QAnona. Spomnimo, QAnon je verjetno najbolj nora teorija zarote, ki jo je rodil Trumpov štiriletni mandat v Beli hiši.

Privrženci te teorije zarote menijo, da je skupina pedofilov, ki častijo Satana, vstopila v najvišje vrste ameriških oblasti, Donald Trump pa se bori proti njim.

Včeraj se je šaman Angeli, potem ko je s preostalimi Trumpovimi zagovorniki na silo vdrl v stavbo ameriškega kongresa, neovirano taval po stavbi z ameriško zastavo, pritrjeno na kopje in megafon. V nekem trenutku so ga posneli, kako stoji za govornico senata brez majice.

CNN je danes poskušal vzpostaviti stik z Angelijem, ki živi v zvezni državi Arizona. Čeprav jim ni uspelo priti do njega, se je z njimi pogovarjal njegov sorodnik Adam, ki je potrdil, da je Jake Angeli tip z rogovi. Opisal ga je kot “domoljuba”.

Pozivi k “obešanju izdajalcev”

Angelijeva stran na Facebooku je polna objav, v katerih širi QAnonove teorije zarote, nekatere objave pa imajo precej nasilno vsebino.

“Ni upanja, da bomo preživeli sovražni napad, dokler ne obesimo izdajalcev, ki se skrivajo med nami,” piše v enem od obvestil. Ena od fotografij na Angelijevi Facebook strani ga prikazuje oblečenega v krzno z rogovi na glavi ter puško v rokah.

Angeli se je v zadnjih mesecih redno udeleževal Trumpovih shodov v Arizoni.

Zanimivo pa je, da njegovi pajdaši na Twitterju objavljajo, da gre za vodjo Antife in simbol komunizma.

https://twitter.com/SablatnikUros/status/1347236088742608896

COMMENTS

Wordpress (0)