(VIDEO) Izjava Zdravka Počivalška o osnutku poročila računskega sodišča glede nabave opreme – Počivalšek: Obtožbe so bile neutemeljene – T. Vesel: “Interpretacije v javnosti niso niti blizu povzetku osnutka poročila niti mnenju RS” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Izjava Zdravka Počivalška o osnutku poročila računskega sodišča glede nabave opreme – Počivalšek: Obtožbe so bile neutemeljene – T. Vesel: “Interpretacije v javnosti niso niti blizu povzetku osnutka poročila niti mnenju RS”

(VIDEO) Izjava Zdravka Počivalška o osnutku poročila računskega sodišča glede nabave opreme –  Počivalšek: Obtožbe so bile neutemeljene – T. Vesel: “Interpretacije  v javnosti niso niti  blizu povzetku osnutka poročila niti mnenju RS”

Počivalška veseli, da se bo zgodba o nabavi zaščitne medicinske opreme počasi le zaključila in razčistila. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v izjavi glede osnutka poročila računskega sodišča o nakupih zaščitne opreme ocenil, da je “sedaj že povsem jasno, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene”

 

Tako poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, kot osnutek poročila računskega sodišča po njegovih navedbah govorita o veliki sistemski zmedi. Njuna priporočila bodo po Počivalškovih besedah zelo pomembna za oblikovanje bolj učinkovitega sistema za naprej.

Ob tem je minister poudaril, da z vsemi organi, ki preiskujejo to zgodbo, korektno sodelujejo. Prizadevajo si, da bi stvari dokončno razčistili in dokazali, da so delali korektno in pošteno in imeli le en cilj: zdravstvenemu sistemu zagotoviti opremo takoj. Kot je dejal, jim je ta nabava uspela navkljub nabavni vojni za opremo in velikim težavam.

Zato je zelo razočaran nad opozicijo, s katero so bili v prejšnji vladi partnerji. “Grdo so namreč zlorabili to zgodbo zaradi njihove ambicije po zrušitvi vlade,” je ocenil. Dodal je, da ga veseli, da so se izkazale za prazne vse grožnje, da ga bo poročilo računskega sodišča osebno obremenilo in s tem zlomilo tudi SMC.

“SMC ostaja trden, stabilen faktor v naši družbi,” je poudaril predsednik SMC in pozval, da se namesto političnih igric raje osredotoči na ukrepanje v povezavi z zdravstveno in ekonomsko krizo.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je za medije danes izjavil , da povzetek osnutka poročila RS, ki kroži v javnosti, absolutno ne razkriva vseh nepravilnosti, ki jih je zaznalo računsko sodišče. “Nezadovoljen sem, ker gre za kršitev zaupanja. Interpretacije  v javnosti niso niti  blizu povzetku osnutka poročila niti mnenju RS”, je dejal Vesel in  poudaril je, da povzetek poročila, ki danes kroži v javnosti, absolutno ne razkriva vseh nepravilnosti, ki jih je zaznalo računsko sodišče.

COMMENTS

Wordpress (0)