(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Konstruktivna nezaupnica bo vložena 15. januarja” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Konstruktivna nezaupnica bo vložena 15. januarja”

(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Konstruktivna nezaupnica bo vložena 15. januarja”

V parlamentu se je danes po krajšem novoletnem premoru ponovno sestajajo predsedniki opozicijskih strank koalicije KUL. Karl Erjavec je po sestanku povedal, da bo nezaupnico vložil 15. januarja, pri tem pa pričakuje 43 podpisov poslancev. Za uspeh nezaupnice in padec vlade Janeza Janše bi Erjavec in Koalicija ustavnega loka (KUL) morala zbrati 46 poslanskih glasov. Predsednik DeSUS-a je še dejal, da pričakuje 43 poslanskih glasov podpore in da bo nadaljeval pogovore s SMC-jem.

Ob tem je danes v izjavi Karl Erjavec dejal, da minister za kmetijstvo Jože Podgoršek z nadaljevanjem dela v vladi Janeza Janše krši status stranke DeSUS, kar bodo obravnavali organi stranke.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1346450398694043648

https://twitter.com/rtvslo/status/1346450296109756417

Vlagatelji interpelacije naj bi podporo Erjavcu zagotovili s podpisi poslancev opozicijskih strank, vendar niti pred sestankom niti po njem niso dajali izjav. Za vložitev nezaupnice naj bi imeli za zdaj zagotovljenih 43 glasov poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in Desusa. Čeprav vnaprejšnjega zagotovila za parlamentarno večino torej nimajo, kljub temu napovedujejo nepredvidljivo tajno glasovanje.

COMMENTS

Wordpress (0)