Smo na pragu politične krize? “Kakšen smisel ima vodenje vlade, kjer v PKP predlagaš upokojevanje in črtanje sklada NVO, nazaj pa iz Državnega zbora dobiš financiranje STA?”- Komentar včerajšnjega dogajanja, ki ga je retvital tudi Janez Janša – TOPNEWS.si

Smo na pragu politične krize? “Kakšen smisel ima vodenje vlade, kjer v PKP predlagaš upokojevanje in črtanje sklada NVO, nazaj pa iz Državnega zbora dobiš financiranje STA?”- Komentar včerajšnjega dogajanja, ki ga je retvital tudi Janez Janša

Smo na pragu politične krize? “Kakšen smisel ima vodenje vlade, kjer v PKP predlagaš upokojevanje in črtanje sklada NVO, nazaj pa iz Državnega zbora dobiš financiranje STA?”- Komentar včerajšnjega dogajanja, ki ga je retvital tudi Janez Janša

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19 je v sinočnjem glasovanju v DZ podprlo 50 poslancev, poleg koalicijskih tudi poslanci DeSUS, SNS in narodnosti. Proti so glasovali poslanci Levice, poslanci SD, LMŠ in SAB pa so se glasovanja vzdržali.

Poslanci so že pred tem sprejeli dopolnilo SMC k predlogu sedmega protikoronskega zakona, da se v sedmih dneh po uveljavitvi zakona izplača vse zaostale obveznosti do STA in da se ne glede na to, ali bo za leto 2021 sklenjena pogodba z STA, financira upravljanje javne službe STA na podlagi sprejetega poslovnega načrta.

Premier Janez Janša se je na vloženo dopolnilo odzval z besedami: “Ni kaj, vrhunci vladavine prava,” in dodal ključnik “Zimbabve”.
Janez Janša pa je retvital tudi tvit, v katerem je uporabnik računa “SvobodaBlog”, ki je zapisal, da ne le opozicijo, ampak tudi koalicijo čaka razmislek, kako naprej.

“Ne le Erjavec in KUL, verjetno tudi nasprotno stran čaka premislek o tem, kako naprej. Kakšen smisel ima vodenje vlade, kjer v PKP predlagaš upokojevanje in črtanje sklada NVO, nazaj pa iz Državnega zbora dobiš financiranje STA?”

Tvit SvobodaBlog je bil deležen številnih retvitov in komentarjev, v katerih so številni simpatizerji Janševe koalicije namigovali na nujnost izrednih volitev. “Očitno se bomo šteli na volitvah. Je pa dobro, da prej vemo, kdo je kdo”.

Postavlja se logično vprašanje, ali soliranje poslanske skupine SMC kaže na upor proti ‘predsedniku stranke Zdravku Počivalšku, ki je včeraj javno nasprotoval temu, da bi se vprašanje financiranja STA sploh reševalo v sedmem protikoronskem paketu PKP.

Zdravko Počivalšek je za POP TV dejal, da pričakuje, da se bo ta problem rešil letos. “Mislim, da reševanje takih problemov ne rabimo izvajat preko PKP-ja 7,” je preden je bil amandma SMC sprejet, dejal Zdravko Počivalšek. Včerajšnje dogajanje, povezano s SMC, je na nek način tudi nezaupnica predsedniku stranke Zdravku Počivalšku, v ospredje pa prihaja podpredsednik stranke Igor Zorčič.

Zdravko Počivalšek je sicer za danes sklical svet stranke. Osebno pa pravi, da je SMC-jev ne Erjavcu, še v veljavi. “Ta nenehna vabila kažejo, da nekdo tega sporočila ne razume. Ne izrečen je pač ne,” zagotavlja Počivalšek.

Poleg včerajšnjega dopolnila o financiranju STA so na družbenih omrežjih izpostavljali “izdajo” pri predčasnem poskusu zamenjave direktorja RTV, zato je več komentarjev šlo v smeri, da je potrebno čimprej priti do izrednih volitev.

https://twitter.com/droziNATALI/status/1343923831023525891

Poleg izrednih volitev, ki so do sedaj bile bolj grožnja za discipliniranje koalicijskih partnerjev in poslancev, od včeraj pa so postale realna možnost, nekateri komentatorji omenjajo tudi možnost tehnične vlade.

COMMENTS

Wordpress (0)